13 C
Timișoara
vineri 19 aprilie 2024

Speranțe pentru cei care suferă de alergii în vestul țării. Timișoara primește o importantă finanțare europeană pentru tratarea acestor afecțiuni medicale

Un proiect care studiază răspunsul serviciilor medicale la nevoile persoanelor alergice la ambrozie primește finanțare europeană.

Specialiștii din Timișoara vor beneficia de o finanțare din fonduri europene pentru un proiect în domeniul alergiilor.

Proiectul va documenta modul în care serviciile medicale se adaptează cerințelor pacienților afectați anual de alergia la ambrozie.

Proiectul dezvoltat de specialiștii români va deveni standard european în cadrul amplei cercetări legate de modul în care ne vom putea adapta la diverse tipuri de calamități din punct de vedere al serviciilor medicale.

“Timișoara a aplicat pe un proiect european, va fi finanțat. Se referă la modul cum ne vom putea adapta la diverse tipuri de calamități din punct de vedere al serviciilor medicale. În acest consorțiu de peste 20 de centre din 10 țări europene suntem singurii care răspundem de partea de adaptare la o provocare dată de o cantitate mare de alergen în aer și știm clar la noi problema ambrozie în vară și toamnă”, spune președintele Societății Române de Alergologie, Carmen Bunu Panaitescu.

Academia Europeană de Alergologie si Imunologie Clinică a stabilit că proiectul Timișoarei îndeplinește standardele de calitate și obiectivele organizatiei.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Lucrări Aquatim la Liebling

În perioada 22-26 aprilie, zilnic între orele 9-17, în Liebling se va întrerupe furnizarea apei pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție. Lucrările de...

Alfred Simonis: „de fapt, liderul Consiliului Județean habar nu ar avea să gestioneze o investiție de anvergură.”

”Am luat act de declarațiile domnului Alin Nica legate de situația stadionului Dan Păltinișanu și despre faptul că nu s-a vorbit despre Hotărârea de...

Citește și :