SOS Băile Herculane ! Cine sunt tinerii arhitecți care vor să refacă gloria pierdută a stațiunii bănățene

1581
Un grup de studenti arhitecti din Timisoara și-au unit forțele pentru a readuce la viață stațiunea Băile Herculane. Concret, tinerii au început un proiect de reactivare și restaurare a clădirii ,,Băile Neptun” din stațiunea balneară.
,,Suntem o echipă tânără, care însă a reușit să atragă atenția multor specialiști din diverse domenii conexe arhitecturii, dar și atenția multor artiști, activiști și economiști, care ne ajută să dezvoltăm o strategie și un proiect de viitor, nu doar pentru clădirea Băilor Neptun, ci și pentru întregul oraș.”, transmit tinerii arhitecți care au pus bazele ,,HerculaneProject”.

Pentru a duce la îndeplinire proiectul menit să readucă la viață cea mai veche stațiune balneară din România, studenții organizează, la începutul lunii octombrie, evenimentul „Baile Neptun Incotro?”, care va avea loc în stațiunea cărășeană si prin care se dorește crearea unei legături cu comunitatea, dar și reunirea tuturor specialiștilor chiar in „inima” proiectului.
Evenimentul va avea loc în perioada 5-7 octombrie și va fi compus din diverse activități interactive pentru comunitate, ateliere pentru copii, conferințe pe teme de patrimoniu, proiecții de film.

,,Ne dorim să atragem nu doar comunitatea către acest proiect, ci și viitori sponsori sau oameni care vor dori să se implice în acest proiect, care este extrem de complex”, au mai spus tinerii studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.