Sorin Grindeanu, la Reșița: „Sevil, tata!” VIDEO

4706

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns, vineri, în jurul orei 11, la Reșița, în ceea ce înseamnă prima sa vizită într-un județ, de când a fost desemnat premier. E drept, Caraș-Severinul e județul lui natal dar, se consideră, această vizită poate fi, în sfârșit, semnalul unui sprijin poate constant, de acum încolo, pentru una din ariile marginalizate cronic de mai toate forțele politice.

Însoțit de vicepremierul Sevil Shaideh și de secretarul general al PSD, Marian Neacșu, Grindeanu a fost primit de preșesdintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă și așteptat, la Consiliul Județean, de președintele Silviu Hurduzeu, de vicepreședintele Ionuț Popovici, de prefectul Florența Albu și de primarul Reșiței, Ioan Popa și, nu în ultimul rând, de tatăl său, consilierul județean Dan Grindeanu, pe care primul ministru i l-a prezentat simplu, vicepremierului Sevin Shaideh: ”Sevil, tata!”, a spus Grindeanu, cuprinzându-l de după umeri pe părintele său.

De fapt, Consiliul Județean Caraș-Severin este principalul organizator al vizitei premierului. Sorin Grindeanu s-a adresat unei săli pline cu primari, șefi de direcții de deconcentrate, personalități locale. Deschiderea a fost făcută de președintele Silviu Hurduzeu și de deputatul Ion Mocioalcă, cei care au afirmat că județul are nevoie de infrastructură, de locuri de muncă și de forță de muncă.

Premierul a afirmat în mod clar că a venit pentru a începe să sprijne județul său natal. După ce Ion Mocioalcă i-a spus că în Caraș războiul s-a terminat, deși urmele au rămas, referindu-se, desigur, la luptele electorale dintre PSD și PNL, și că toată lumea e de acord că trebuie să pună umărul pentru județ. De altfel, prezența primarului Ioan Popa, în ținută festivă, cu tricolorul pe umăr, e și acesta un semnal că edilul șef al Reșiței are nevoie de sprijin guvernamental pentru Reșița.

”Am înțeles că războiul s-a terminat, a spus premierul Sorin Grindeanu, nu e vorba de PSD, PNL și așa mai departe. Sunt aici cu echipa mea de la Ministerul Dezvoltării, cu consilierul onorific Marian Neacșu, dar nu e vorba despre politică. Vom discuta aici despre administrație, care nu trebuie să aibă culoare politică și înseamnă mai bine pentru cetățenii din Caraș-Severin. Despre asta discutăm aici. Alte lucruri se fac în altă parte.”

Premierul și-a exprimat speranța că s-au depus suficiente proiecte pe PNDL la Ministerul Dezvoltării, mai ales că vineri e ultima zi de depunere. Este un program național care, dincolo de critici, a funcționat, între 2012 și 2016, fiecare dintre cei care conduceți comunități locale știți acest lucru. Tocmai de aceea lansăm faza a doua în această primăvară, pentru a reduce decalajul dintre sat și oraș și de a crește calitatea vieții comunităților. Cu toate că am primit critici în parlament, toți primarii, indiferent de culoarea politică, au considerat că e de bun augur programul. Așa că, hai să nu facem politică, și să lansăm și etapa a doua. (…).

Sorin Grindeanu a promis și sprijin pentru infrastructură și a arătat că nu mai vrea, ca la următoarea vizită, să găsească drumuri și infrastructură proastă, așa cum e acum în județ. Premierul a vizitat Universitatea Eftimie Murgu, Uzina Constructoare de Mașini și a susținut o conferință de presă.

1 COMENTARIU

  1. Resita trebuia protejata pt. industria care o are.Resita trebuia sa fie un oras strategic mai ales pt. industria de aparare si industria constructiilor de masini.Pacat ca au distrus industria Resitei,o industrie recunoscuta prin calitate in multe colturi de pe mapamond.

LĂSAȚI UN MESAJ