Sorin Grindeanu, la ora bilanțului, între Timișoara Capitală Europeană a Culturii și Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”

595

Vânzoleală mare, în ultimile zile din an, la Palatul Administrativ al județului Timiș, care găzduiește Prefectura și Consiliul Județean. Normal. Încă președintele CJT, în același timp premierul desemnat Sorin Grindeanu, face declarații de presă. Colegii de breaslă au venit, cu mic cu mare, să-l întrebe pe viitorul prim ministru cum o să ajute Timișoara și Timișul, cum va curge lapte și miere în Banat că avem și noi, în sfârșit, un om taman în fruntea Guvernului României.

Nu știu alții cu sunt dar eu rămân sceptic în privința șanselor ca Timișoara și județul să prospere după mișcarea strategică făcută de mai marele PSD, Liviu Dragnea, care l-a scos din mânecă pe Sorin Grindeanu, cel care la declara ziariștilor în ultima conferință de presă din an de la Consiliul Județean Timiș că nici vorbă să plece la București, pentru vreo funcție în Guvern, în următorii patru ani. La întrebarea mea, dacă nu pleacă nici ca prim-ministru Grindeanu a fost evaziv spunând că PSD are deja propuneri mult mai bune.

Nu trebuie să fii mare filosf ca să compari ce au făcut pentru Banat oamenii plecați din Timiș în Guvern, de-a lungul timpului, cu ce au reușit cei din așa numit ”grup de la Cluj”. Mergeți, de curiozitate până la Cluj și o să vedeți de ce sunt clujenii în fața noastră, din toate punctele de vedere. Cum au reușit Boc, Dâncu sau Rus să ”tragă la aceeași barcă”, în timp ce Ilie Sârbu sau Ovidiu Brânzan au fost ca și inexistenți pentru zona noastră, poate cu excepția notabilă a profesorului Ștefan Drăgulescu.

Revenind la Sorin Grindeanu, le reamintesc celor care au insistat pe sprijinul pe care îl așteaptă Timișoara de la viitorul Guvern, pentru Capitala Europeană a Culturii 2021, că încă nu avem o centură ocolitoare a orașului, că la ieșirea din Timișoara de pe Torontalului există un spital în construcție pasat de la o guvernare la alta și un altul, în chiar buricul târgului, care riscă să aibă aceeași soartă. Asta chiar dacă Grindeanu a câștigat campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012 cu cel din urmă obiectiv.

L-am avut invitat, acum 4 ani, într-o emisiune televizată pe Sorin Grindeanu. Era convins că în 4 ani de mandat, Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara va avea o mândrețe de clădire, nou-nouță și dotată cu cele trebuincioase pentru sănătatea copiilor din Vestul României. Mai mult, tema de campanie a lui Grindeanu a fost preluată mai târziu și de euro-parlamentarul Daciana Sârbu. Rezultatul este același: o clădire construită în proporţie de peste 80%, în care au fost investiți până acum 15 milioane de lei și mai e nevoie de încă vreo 35 de milioane.

E importantă și Campania Timișoara-2021 Capitală Europeană a Culturii dar, poate la fel de importantă este și sănătatea copiilor din Banat, care să se poată bucura de manifestările culturale care se vor organiza aici în cinci ani. Onorați-vă promisiunea domnule Grindeanu și veți avea numai de câștigat.

LĂSAȚI UN MESAJ