Sorin Grindeanu, generos cu consilierele sale. Fetele a doi senatori primesc posturi alese în ANCOM

317

Sorin Grindeanu a împărțit funcții pentru consilierele sale. Cele două au câștigat concursurile de posturi de expert în ANCOM: Alina Modan, fata senatorului PSD Paul Stănescu, și Adelina Dincă, fata senatorului PNL Mircea Cazan.

Mircea Cazan este senator PNL, fost deputat PNL și președintele comisiei pentru comunicații și tehnologia informației din Parlament: are în declarația de avere 10 imobile și peste 600.000 euro în conturi. Paul Stănescu este senator PSD, fost vicepremier, fost șef CJ Olt și chestorul Senatului. Fiicele lor erau consiliere personale ale președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), fostul premier Sorin Grindeanu.

La prima probă, cea scrisă, din 36 de candidați, s-au prezentat doar 7 dintre ei: Adelina Dincă, fiica lui Cazan, și Alina Gabriela Modan, fiica lui Stănescu, au fost primele, 92,66 de puncte a luat Adelina Dincă, 88,66 de puncte a luat Alina Gabriela Modan.

La cea de-a doua probă, interviul, n-au mai venit decât 5 din cei 6 admiși (un candidat a căzut proba scrisă). Ordinea s-a inversat, însă locurile 1 și 2 au fost păstrate de Dincă și Modan: 96,66 de puncte a luat Alina Gabriela Modan, 90,66 de puncte a luat Adelina Dincă.

Rezultatele au fost afișate în 19 noiembrie 2019, cu dreptul de contestație al celorlalți candidați. Concurenți care au luat, însă, punctaje net inferioare. De exemplu, niciunul dintre ceilalți participanți n-a luat la ambele probe peste 60 de puncte.

Grindeanu n-a făcut publice criteriile angajării “Sunt criteriile mele, criterii pe care le cunosc eu și nu vreau să intru în amănunte”, spunea Sorin Grindeanu în iulie 2019.

Cu se ocupau cele două fiice de senatori înainte să câștige concursul, dar și ce averi amețitoare au tații lor, aflați aici.

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ