Soluţia împotriva defrişărilor ilegale: salarii mari pentru inspectori. Ministerul Mediului face angajări

122

Faptul că pădurile din România sunt tăiate după bunul plac al unora nu mai este o noutate. Însă se pare că, în 2016, şi statul a realizat că trebuie să existe echipe de combatere a acestui fenomen. Aşadar a decis să angajeze inspectori specializaţi. Salariul începe de la 5.000 de lei!

Timişenii care îşi doresc o carieră în domeniul silvic au acum ocazia să aplice pentru joburi extrem de bine plătite. Asta pentru că Ministerul Mediului vrea să înfiinţeze Garda Forestieră, care va avea peste 600 de inspectori din toată ţara. Angajări se vor face şi în Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad.

„Îi vom pune într-o situaţie reală de control şi vom putea vedea cine trece testul şi cine nu. Salariul poate să meargă până la 5 mii de RON net şi mai mult decât atât. Să existe o cât mai mică tentaţie către corupţie”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Pască Palmer.

Viitorii inspector vor trebui să dea un examen scris, dar şi unul practic. Cel mai important, ei vor da şi un test de integritate. Potrivit asociaţiilor de ecologişti, anual, din pădurile ţării dispar aproape 9 mii de metri cubi de masa lemnoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ