Șoferul nesimțit care a blocat ambulanța! Cum au procedat medicii pentru a salva viața pacientului

382

Incidentul s-a petrecut din cauza faptului că șoferul nesimțit, al unui autoutilitare, a parcat chiar în fața porții casei unde medicii au fost chemați la intervenție.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Cluj au fost nevoiți să demoleze o parte din gardul unei case pentru a putea ajunge la un clujean care suferise un infarct. Incidentul s-a petrecut din cauza faptului că șoferul nesimțit, al unui autoutilitare, a parcat chiar în fața porții, casei unde medicii au fost chemați la intervenție.

În Cluj Napoca, ca și în alte orașe mari ale României, lipsa locurilor de parcare este o chestiune acută. Peste această problemă s-a suprapus și organizarea în aceste zile a manifestării ”Zilele Clujului”, la care participă mai multe sute de negustori ambulanți. În cazul mașinii parcate aiurea, șoferul a lasăt în parbriz un talon de acces general fără ca să lase și un număr de telefon.

În momentul în care medicii au fost chemați la intervenția de grad zero, au fost nevoiți să taie o parte din gard, ca să poată ajunge în locuința celui care avea nevoie de ajutor. Ulterior, mai mulți vecini au ajutat la scoaterea pacientului peste gardul casei și transportarea acestuia la ambulanța SAJ Cluj.

Potrivit directorului SAJ Cluj, Horia Simu, pacientul a fost stabilizat de urgență în locuița acestuia și a fost transportat de urgență la Institutul Inimii din Cluj Napoca, unde i-a fost aplicat tratamentul corespunzător în astfel de cazuri grave.

sursa text: evz.ro

sursa foto: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ