Șoferii din Timișoara primesc și vești bune! Primăvara scoate centura de sud a Timişoarei la licitaţie…VIDEO

647

După şapte ani de aşteptare, Timişoara s-ar putea să aibă în sfârşit o variantă de ocolire completă. Asta pentru că în această primăvară, chiar în luna martie, Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va scoate la licitaţie contractual pentru construirea centurii lipsă a oraşului de pe Bega.

“Avem studiul de fezabilitate şi actualizăm toate celelalte documente necesare în vederea obţinerii finanţării. Din ce am discutat cu colegii de la companie (n.r Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) vom scoate proiectarea şi execuţia la licitaţie, la sfârşitul lunii martie. Avem prinsă o sumă de 6,4 milioane lei pentru demararea procedurilor de licitaţie”, a declarant ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Dacă lucrurile merg bine, în 2018 ar putea demmara lucrările, în situația în care luăm în calcul toate etapele birocratice presupuse de licitaţei (perioade de evaluare, perioadă de contestaţii). Aşadar, după 7 ani în care şoferii au putut ocoli Timişoara numai pe partea de nord, pe cei 12 kilometri de centură, peste aproxiamtiv alţi doi ani, inelul de şosea în jurul oraşului va fi complet.

Mai trebuie construiţi 25 de kilometric, iar suma pentru necesară pentru lucrări este de aproxiamtiv 85 de milioane de euro, sumă rezultată în urma primului SF realizat. Acesta este încă în actualiuzare, aşadar suma ar putea scădea.

LĂSAȚI UN MESAJ