SMS-uri, firme și alte povești pe fundamentul străzilor reșițene

158

Viceprimarului Reșiței, Vasile Paul, a făcut recent o serie de declarații referitoare la proasta calitate a lucrărilor executate de Hidroconstrucția dar și de subantreprenorii acesteia pe străzile reșițene, având beneficiar societatea Aquacaraș, mai ales în legătură cu lucrările neterminate de pe Strada Valea Țerovei.

Aceste declarații l-au adus din nou în atenția publică pe fostul viceprimar Ioan Crina, actual consilier județean, fost contracandidat al actualului primar, Ioan Popa. De altfel, în acest context a intervenit și Popa, care a sugerat că Ion Crina ar controla firma Electrosistem, asociatul Hidroconstrucția în contractul de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare derulat de Aquacaraș. O firmă și ea în culpă pentru străzile sparte, ca și Hidroconstrucția, susține Vasile Paul.

Crina a negat vreo legătură cu Electrosistem, însă Ioan Popa a dat publicității un SMS primit chiar de la fostul viceprimar, care i-ar contrazice declarațiile. Electrosistem a fost până acum singura firmă din Reșița care a primit acceptul Primăriei de a folosi stația de betonare a orașului. Popa a decis să retragă acest sprijin, moment în care Crina a reacționat printr-un SMS. Acest lucru înseamnă că fostul vice se află în spatele Electrosistem, concluzionează Popa.

”Vă pun la dispoziție un SMS de la domnul Crina, prin care îmi zice în felul următor, a declarat Ioan Popa: Am vorbit cu domnul Szabo (consilier local PSD) și mi-a transmis hotărârea ta. Nu am înțeles de ce, dar asta este. Te salut.”. Deci domnul Crina era nedumerit de ce am oprit accesul Electrosistem la stația noastră de betonare. Și mă întreb: dacă nu e firma lui, atunci de ce era interesat?” a precizat Ioan Popa.

De partea cealaltă, Ion Crina a dat explicații cu privire la SMS-ul trimis primarului. Potrivit acestuia, chiar dacă nu are nicio legătură cu Electrosistem, a încercat să sprijine compania, pentru a accelera lucrările în cadrul proiectului.

”Eu nu știu dacă i-am trimis sau nu un mesaj, se poate să-i fi trimis, dar în niciun caz strict pentru Electrosistem. Și eu nu am nicio treabă cu Electrosistem. Și dacă aș avea, nu e treaba Primăriei. Electrosistem este, din câte știu eu, a unui domn inginer Pușcaș, care în principiu face instalații electrice. Cu 50 de lei de poate afla de la Registrul Comerțului ce și cum. Și dacă aș avea vreo legătură este treaba mea direct și personală. Dar nu am! Domnul Popa să-și vadă de proiectele lui, și măcar să le ducă la capăt pe cele începute de mine. Eu n-am vrut decât să mișc lucrurile înainte”, a declarat și Ion Crina.

LĂSAȚI UN MESAJ