Smogul din Timișoara, provocat de un cumul de factori, spune Garda de Mediu

2116

Inspectorii Gărzii de Mediu sunt pe teren, astăzi, și încearcă să deslușească motivul pentru care orașul este sub o peliculă de fum. Specialiștii spun că este vorba despre un cumul de factori care au favorizat ca fumul să nu se disperseze în atmosferă.

Potrivit reprrezentanțiilor Găzii de Mediu, de vină pentru situație sunt traficul rutier, care a crescut foarte mult în ultimii ani, numărul mare de șantiere din oraș, fabricile poluatoare, arderea de vegetație – atât în Timișoara cât și în comunele din preajmă; dar și salubritatea impropie care se face pe străzi.

De asemenea, inspectorii vorbesc despre un front atmosferic mia special, care a creat presiune mare și care împiedică ca smogul să se disipeze. Vestea bună este că măsurătorile arată că nu ete atins nivelul de alertă, ceea ce înseamnă că sănătatea oamenilor nu este afectată.

Luni, la stația TM5, din Calea Aradului, indcativul calității aerului este ”foarte rău”, iar la TM2, adică în cnetrul orașului, este ”rău”.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu mai functioneaza panoul informativ din apropierea catedralei mitropolitane, unde era afisata permanent starea calitatii aerului in cinci locatii ale Timisorii ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.