Situția COVID-19 în Arad și Caraș-Severin

66

 

Sute de persoane sunt în izolare sau în carantină în Arad și Caraș-Sevein. O veste bună este că în Banatul Montan cazurile au stagnat, menținându-se la 5.

”Caraș-Severinul are acum 450 de persoane în autoizolare, în timp ce 113 au ieșit din acest protocol, urmând în aceste zile ca și alții să poată reveni în comunitate, pentru că se termină cele două săptămâni impuse de autoritățile sanitare. 57 de persoane se află în carantină. Numărul de cazuri confirmate cu coronavirus a rămas la 5, din care una dintre persoane a fost externată din spital. Există un disponibil de 502 paturi, dintre care deocamdată, 57 sunt ocupate”, a transmis DSP Caraș-Severin.

DSP Caraș-Severin face un apel la cetățeni să înțeleagă corect aceste măsuri, mai ales cele care impun carantina și autoizolarea. Reamintim că nerespectarea măsurii de autoizolare se poate solda cu amenzi al cărui cuantum este stabilit de la 10.000 de lei. DSP Caraș-Severin a aplicat până acum cinci asemenea amenzi contravenționale, în cuantum de 50.000 de lei, unor persoane din Băile Herculane, Bocșa, Târnova, Cornereva și Oțelu Roșu.

Și autoritățile din Arad transmit că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a rămas neschimbat în ultimele două zile.

”Conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, astăzi la ora 09.00 în centrele de carantină din Județul Arad erau cazate 133 persoane. Pe raza județului Arad se aflau 327 persoane în izolare la domiciliu. Nu s-au înregistrat noi cazuri de îmbolnăvire, numărul persoanelor depistate pozitiv, având probele de sânge preluate în centrele de carantină din județul Arad, rămânând la 16 (cinci cu domiciliul în județul Arad)”, au transmis autoritățile arădene.

 

Vă amintim ccă până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Au fost identificate 29 de noi cazuri de la ultima raportare oficială, de marți, ora 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ