Situație alarmantă pentru iubitorii de drumeții din Banat! 80% din traseele montane din Retezat nu au semnal de telefonie mobilă…

135

Jandarmeria Hunedoara caută soluţii pentru lipsa semnalului GSM pe munte. Turiștii întâmpină probleme atunci când se află pe munte în situații care impun ajutorul jandarmilor montani sau al Salvamontului. Asta, din cauza lipsei semnalului pe traseele montane. Cea mai gravă situație este în Munții Retezat, unde telefonul mobil poate fi folosit pe mai puțin de un sfert din suprafața masivului.

“În Munţii Retezat lipsa semnalului GSM este de circa 75-80%, în Parcul Natural Grădiştea de Munte-Cioclovina (în zona Munţilor Orăştiei, n.r.) este de aproximativ 50%, iar în Munţii Parâng semnalul este fluctuant, el lipsind cu desăvârşire în văile dintre versanţi”, a declarat, pentru Radio Timișoara, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Huneodara, colonel Robert Vîţă.

Mai multe instituţii cu atribuţii în căutarea şi salvarea victimelor, inclusiv Salvamontul, au avut o reuniune de lucru în urma căreia s-a stabilit ca situaţia să fie adusă la cunoştinţa Autorităţii Naţionale de Comunicaţii (ANCOM), pentru a se găsi o soluţie la problema acoperirii cu semnal de telefonie mobilă a masivelor.

Șeful Jandarmeriei Hunedoara precizează că lipsa semnalului îngreunează căutarea victimelor care se rătăcesc sau se confruntă cu diverse probleme pe munte, iar oamenii nu pot suna la 112. Oricum, vestea bună este că, pe durata verii, jandarmii montani vor asigura permanenţa în staţiunile montane.

LĂSAȚI UN MESAJ