Situație absurdă: amânări peste amânări pentru centura de sud a Timișoarei

93

Nici o șansă ca semnarea contractului de construire a variantei de ocolire a Timișoarei pe partea de sud să se producă anul acesta. Contestațiile nemulțumiților au ajuns în instanță și la ultimul termen, din 27 septembrie, dosarul a fost declinat de Tribunalul București către alt complet de judecată. Totul pentru că dosarul a ajuns la un complet de judecată fără competențe în domeniul achizițiilor publice.

Momentan nu se cunoaște un nou termen de judecată, iar cum astfel de proceduri durează foarte mult, CNAIR nu are nicio șansă să semneze contractul anul acesta. Asta deși în bugetul Ministerului Transporturilor au fost alocați, anul acesta aproape 12 milioane de lei pentru demararea lucărilor.

”Completul de judecată care ar fi trebuit să soluționeze cauza nu era specializat în achziții publice. Printr-o hotărâre intenă a Tribunalului București a fost decis să se constituie o instanță care are atribuții în domeniul achizițiilor publice și să i se încredințeze dosaul acestei instanțe. În momentul în care se va constitui completul și i se va încredința dosarul vom fi anunțați”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Vă amintim că licitația pentu desemnarea unui constructor care să realizeze cei peste 25 de kilometri de centură a demarat în aprilie 2017 și de atunci compania de drumuri nu reușește să atribuie cotractul din cauza contestațiilor. Durata lucrărilor este de 2 ani: 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Costul se ridică la 85 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ