12.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Situație aberantă la Spitalul Județean din Reșița! De ce nu s-au putut vaccina sute de reșițeni

Reșițenii nu au putut să se vaccineze anti-Covid în municipiu, până acum, pentru că Spitalul Județean a refuzat să își asume amenajarea unei locații pentru cea de-a doua etapă de vaccinare, susține primarul Ioan Popa.

Edilul afirmă că este singurul spital care nu a vrut să continue vaccinarea în spațiile în care a avut loc prima etapă și prin urmare reșițenii s-au deplasat la Caransebeș, Oravița sau Moldova Nouă.

“Explicația pentru situați aberantă în care la Reșița nu s-a vaccinat, oamenii fiind nevoiți să se deplaseze în alte localități ( Caransebeș, M. Noua,etc) este simplă: Spitalul Județean din Reșița A REFUZAT să-și asume o locație pentru faza a doua a vaccinării, TOATE celelalte spitale din județ asumandu-și vaccinarea în etapa a doua în același loc în care s-a realizat faza întâi”, scrie Ioan Popa pe pagina sa de Facebook.

Ioan Popa reamintește că astăzi se deschide centrul de vaccinare din incinta sălii de sport a Liceului de Arte “Sabin Păuța”, care era pregătit încă de la începutul săptămânii trecute dar care nu a fost introdus în platformă de către instituțiile centrale. A fost lansată și o linie telefonică directă cu cetățenii, iar prioritate vor avea persoanele cu dizabilități și cele din zona cu risc ridicat – mai afirmă primarul din Reșița.

Zilele trecute, municipalitatea anunța că, în perioada următoare, în funcție de cantitatea de vaccin repartizată va fi deschis și Centrul de Vaccinare din incinta sălii de sport de la Școla Generală Mihai Peia din Luncă.

Sursa: www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :