Sistemul de colectare a deșeurilor, în Timiș, este 100% funcțional! A început ridicarea gunoaielor și în Zona 4 – Făget

158

Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor (SIMD) este unul 100% funcțional în
județul Timiș, după ce operatorul Brai – Cata SRL a început de săptămâna trecută colectarea deșeurilor menajere și în Zona 4 – Făget. Contractul încheiat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și Brai – Cata SRL pentru serviciile de salubrizare din orașul Făget și din celelalte unsprezece comune cuprinse în această Zonă 4 va fi valabil pentru o perioadă de zece ani.

În timpul perioadei de mobilizare, premergătoare începerii operării, reprezentanții
Brai – Cata au distribuit în mediul rural pubele negre de 120 de litri pentru colectarea deșeurilor menajere și saci galbeni de 120 de litri pentru colectarea deșeurilor reciclabile.

În ceea ce privește frecvența de colectare, deșeurile menajere vor fi ridicate o dată pe săptămână, iar cele reciclabile vor fi ridicate o dată la două săptămâni. Clopotele verzi pentru colectarea sticlei, care au fost amplasate în fiecare localitate, vor urma, de asemenea, să fie ridicate o dată pe lună.

În orașul Făget, în schimb, deșeurile menajere vor fi colectate de două ori pe săptămână,
iar cele reciclabile vor fi colectate o dată pe săptămână. Pe parcursul celor 120 de zile ale
perioadei de mobilizare, locuitorii din Făget au fost dotați cu pubele negre de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor menajere și cu pubele galbene de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor reciclabile. Totodată, în Făget au fost instalate șase containere tip clopot cu o capacitate de 1100 de litri pentru colectarea sticlei.

Cele douăsprezece localități care fac parte din Zona 4 sunt Făget, Bârna, Bethausen,
Curtea, Dumbrava, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă, Pietroasa, Tomești și Traian
Vuia.

LĂSAȚI UN MESAJ