Singurul parlamentar de Timiş al PMP se muncește cu „agenda publică” a administrației locale şi judeţene – video

201

Deputatul PMP de Timiş, Cornel Sămărtinean, a dezbătut vineri „agenda publică” a administrației locale şi judeţene.

Cornel Sămărtinean, este nemultumit de ce se întâmplă, pentru că se vorbeşte mult şi se face puţin. El a lansat un apel către autoritățile locale și județene,  prin care le propune o dezbatere publică, la care să invite parlamentarii de Timiș la discuții pentru a prezenta prioritățile și programul de investiție al județului.

În opinia sa, parlamentarii de Timiş trebuie să facă front comun pentru obiectivele majore pe care atât oraşul, cât şi judeţul le are, pentru a putea convinge Bucureştiul şi restul parlamentarilor să susţină proiectele judeţului nostru şi ale oraşului

“Fac un apel pe această cale atât președintelui CJ cât și primarului Robu să încerce să facă o dezbatere publică, să invite parlamentarii de Timiș la o discuție publică în care să le prezinte ce au de gând să investească, ce priorități și program de investiție are orașul Timișoara și județul Timiș. Vreau să cred că în momentul în care Guvernul va veni cu proiectul de buget pe anul 2018 în Parlament, toți parlamentarii de Timiș vom încerca să facem front comun pentru câteva obiective majore pe care județul nostru le are. Chiar nu ne pasă deloc, vedem că lucrurile se întâmplă în jurul nostru, vedem județe care se dezvoltă, au programe bine definite… Inclusiv parlamentarii merg la București cu lecția învățată, fac demersuri necesare pe care sunt obligați să le facă atât pe lângă miniștrii cât șip e lângă acei directori din ministere care decid sumele de bani de care județul și orașele au nevoie. Observăm că se face multă politică și mai puțină politică a cetățeanului”, a transmis deputatul PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.

Sânmărtinean afirmă că a prezentat în Parlament proiectele prioritare ale judeţului care necesită finanţare de la stat: Centura de Sud, Gara de Nord, bazin de înot olimpic, Sală Polivalentă de 14.000 locuri, modernizare infrastructură rutieră, Institutul Regional de Oncologie, reabilitarea termică a clădirilor, etc. Toate aceste amendamente au fost respinse de nenumărate ori.

“În cei șase ani de când sunt în Parlamentul României am încercat să identific, fără resursele necesare, care este agenda publică oa orașului și județului. Dar am depus anual inițiative legislative și am încercat să aduc acele modificări la bugetul de stat vizavi de câteva proiecte importante pe care Timiș le are. Vorbesc de procedurile, care din păcate, de un an de zile încă trenează. De exemplu, Centură de Sud, de care orașul are atâta nevoie. Eu vreau să cred că până la sfaritul acestui an se va decide constructorul care va decide să lucreze la această centură și probabil în 2018 vor fi alocați bani pentru această investiție. Nici până acum nu a fost alocat niciun leu pentru acest obiectiv. Toate procedurile și licitația au fost făcute pe credit-furnizor. Această modalitate de finanțare credit-furnizor, ulterior accesări de fonduri europene în general se face cu costuri foarte foarte mari. De câte ori trec pe lângă Gara de nord observ că arată maiu mult decât jalnic. Nu e nevoie să mergem în alte orașe mai mari, e suficient să trecem granița la Becheszaba să ne dăm seama de fapt cum trebuie să arate o gara din UE. Ori, dacă o dată la șase luni mai targem o vospea sau mai zugrăvim câte o sală de așteptare, asta nu înseamnă reabilitarea cu adevărat a acestui obiectiv care este unul de importantă majoră”, a mai spus parlamentarul PMP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ