Sindicatul din Primăria Timișoara cere dezbatere pe noua organigramă

38

Sindicatul Angajaților din Primăria Timișoara este nemulțumit de rapiditatea cu care a fost întocmită și trimisă spre aprobare noua organigramă a instituției. Documentul a fost prezentat, vineri, 11 iunie., și marți, 15 iunie, va ajunge în plen pentru a fi votat de consilierii locali.

Conducerea sindicatului cere o dezbatere publică și susține că administrația a încălcat deja mai multe legi. ”Vă rugăm să dispuneți organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului de hotărâre din 11.06.2021 privind modificarea și apobarea Organigramei, Statului de funcții și a Regulamenului de organizare și funcționare pntru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului, potrivit art. 7 alin. (9) din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. În sprijinul solicitării noastre, invocăm încălcarea prevederilor Legii nr. 467/2006 privind stabilirea cadrului general de informare și consultare a angajaților și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică”, a transmis Sindicatul PMT.

Reprezentanții primăriei spun că nu sunt obligați să organizeze dezbatere pentru că proiectul nu vizează orașul, ci este doar un instrument de organizare a instituției și nu este vorba despre un act normativ.

”Dezbaterile publice se organizează în cazul în care există propuneri de acte normative (cu caracter general). Mai exact, propuneri care au impact asupra întregului oraș. Hotărârea referitoare la organigramă nu este un act normativ, ci este o acceptare a propunerii de organizare a aparatului funcțional al primarului. Și are aplicabilitate doar asupra personalului din primărie”, a transmis Biroul de Comunicare din primărie.

De cealaltă parte, sindicatul susține că potrivit legii ”autoritatea publică în cauză este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normative, dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ