Sindicaliștii din Poliție anunță proteste după instalarea Guvernului PNL. Ce îi scoate în stradă

80

Sindicaliștii din Poliție anunță proteste, nemulțumiți de afirmațiile liberalilor conform cărora salariile vor fi tăiate și sute de bugetari vor fi dați afară, spun aceștia, odată cu instalarea Guvernului PNL.

”Având in vedere multitudinea de declarații îngrijorătoare ale unor persoane din zona politica românească referitoare la aducerea in discuție a prevederilor legale privind salarizarea, precum și reducerea numărului bugetarilor din sistemul de stat, Birourile de presa ale Uniunii Naționale a Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” și Federatiei Democratice a Polițiștilor din România „Alexandru Ioan Cuza” sunt împuternicite sa aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Președintele Uniunii Naționale a Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” generalul Gabriel Oprea a dispus întrunirea conducerii Uniunii pentru luarea, in conformitate cu legea, a deciziilor care se impun pentru apărarea drepturilor militarilor și polițiștilor români.

În același timp, președintele Federatiei Democratice a Polițiștilor din România „Alexandru Ioan Cuza” Ionel Babuș – vicepreședinte al Uniunii – a decis întrunirea liderilor Federatiei pentru a stabili activitățile care urmează a fi derulate, ținând cont de solicitarea membrilor sindicatelor de a recurge la formele de protest legal pentru:

1. SALARIZAREA

Noua lege a salarizării polițiștilor trebuie sa fie respectată conform calendarului aprobat privind creșterile salariale pâna în anul 2022.

2. PERSONAL

Sistemul de ordine și siguranță publică trebuie dimensionat corespunzător prin încadrarea cu personal a deficitului de 24.000 de posturi prevăzute, lucru absolut necesar asigurării unui serviciu polițienesc de calitate.

3. INFORMAȚII

În calitate de profesioniști investiți prin lege cu exercițiul atribuțiilor publice in interesul apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, reafirmăm necesitatea imperativă a gestionarii reale – în mod structural – prin reînființarea palierului informativ dedicat prevenirii fenomenului criminalității în România.

4. LOGISTICA

Mișcările de protest vor fi subsumate și scopului privind înzestrarea logistică a forțelor de aplicare a legii, pentru înfăptuirea dezideratului propus acela al realizării siguranței cetățenilor României.

Uniunea și Federația solicita responsabililor politici sa se abțină de la orice declarație care stârnește confuzie și teama în rândul membrilor comunității.

Uniunea și Federația reafirma necesitatea respectării Constituției și a legilor țării și exprimă disponibilitatea de a contribui la binele social.” este mesajul transmis de Christian Ciocan, purtător de cuvânt UNMPR „Mihai Viteazul” și FSDPR „Alexandru Ioan Cuza”.

Sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ