10.9 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

Simpozion EtnoArheologie

Vineri 11 iunie 2024, ora 11, sala Rotonda UVT
În zilele de 7 și 8 iunie, la Timișoara va avea loc o nouă ediție a Simpozionului internațional de EtnoArheologie sub ilustra coordonare a profesorului Gheorghe Lazarovici, unul dintre pionierii acestui tip de cercetări interdisciplinare în țara noastră.

Manifestarea este o colaborare între Universitatea de Vest Timișoara și Muzeul Satului Bănățean, fiind sprijinită financiar de Consiliului Județean Timiș.
Etnoarheologia este o interdisciplină a arheologiei, care îmbină cercetarea arheologului cu expertiza etnografului. Simpozionul își propune să reunească studii deosebit de importante din ultimii 30 de ani, care deschid o nouă perspectivă asupra interdisciplinarității arheologice.
Comunicările prezentate sunt o sinteză a unei munci asidue din partea cercetătorilor de renume și valorifică bogatul patrimoniu arheologic/etnografic al spațiului românesc, axându-se pe proiecte complexe de etnoarheologie (Munţii Banatului, etnoarheologia zonelor înalte din Banat şi Transilvania, etnoarheologia zonelor înalte din Transilvania).
La manifestare vor participa arheologi, etnografi, astronomi, lingviști, fizicieni, antropologi și alți cercetători din țară și din străinătate. Deschiderea va avea loc la sediul Facultății de Istorie de la Universitatea de Vest din Timișoara, strada Oituz nr. 4.
Timișoara, sala Rotonda, ora 11, vineri 7 iunie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Weekend plin la Iulius Town: Caravana Garfield, Timișoara Music Awards, meciurile Euro 2024 se văd pe terasa food court, dar și alte surprize

Garfield și caută prietenii printre cineștii din Iulius Town, Teatrul de păpuși revine cu o nouă scenetă pentru cei mici, iar Trenulețul Distracției continuă...

O femeie din Timiș s-a trezit cu fostul prietenei sale la ușă. Bărbatul a intrat cu forța în casă

O femeie s-a ales cu fostul concubin la ușă. Aceasta se afla acasă la prietena ei, acolo unde bărbatul a venit, pus pe scandal....

Citește și :