Siegfried Mureşan: Viorica Dăncilă să spună public ce ofertă viabilă economică a făcut companiei Volkswagen

44

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE/ PNL) cere premierului Viorica Dăncilă să spună public ce ofertă a făcut companiei Volkswagen şi afirmă că Dăncilă ”inventează vinovaţi în loc să admită că Guvernul PSD nu a făcut nimic pentru a atrage compania în România”.

Mureşan consideră că o discuţie în acest moment între Viorica Dăncilă, premierul demis din România, şi Angela Merkel nu va avea niciun rezultat.

”Producătorul german de automobile Volkswagen a anunţat încă de anul trecut că este în căutarea unei destinaţii în Europa de Est pentru o nouă fabrică de automobile. Pentru a atrage o astfel de investiţie majoră, primul şi cel mai important factor este ca Guvernul României să vină cu o ofertă viabilă din punct de vedere economic”, a transmis, luni, într-un comunicat de presă Siegfried Mureşan.

”Guvernul României nu a anunţat public nimic despre o ofertă clară, viabilă economic, trimisă de la Bucureşti companiei Volkswagen. Îi solicit public prim-ministrului Dăncilă să spună dacă şi ce ofertă a făcut Guvernul României companiei Volkswagen, dacă a făcut o ofertă mai bună decât oferta Bulgariei. În cazul în care nu a venit cu o ofertă viabilă economic, aştept ca doamna Dăncilă să admită public că Guvernul PSD este singurul vinovat dacă România ratează această investiţie enormă. Este clar că orice dezavantaj pe care România îl are faţă de orice alt stat din regiune este cauzat de lipsa de implicare a actualului Guvern, din cauza atacurilor Guvernului la statul de drept, din cauza modificărilor la Codul fiscal şi din cauză că acest Guvern este izolat pe plan extern”, a mai transmis Mureşan.

sursa – news.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ