Şi-a dat foc din cauza… paşaportului!

1724

Un bărbat de 45 de ani a fost transportat în stare gravă la spital, luni după-amiază, după ce și-a dat foc pe stradă, în fața Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Arad.

Bărbatul de 45 de ani a avut un schimb de replici cu angajații instituției, care au refuzat să-i preia cererea de eliberare a unui pașaport.

”Bărbatul s-a prezentat pentru eliberarea unui pașaport însă nu a depus documentele necesare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Lucian Cozma.

Bărbatul avea doar o carte de identitate de Italia și un certificat de naștere din România, însă avea nevoie cel puțin de o carte de identitate provizorie eliberată de autoritățile române.

În semn de protest, el a plecat și a revenit cu o sticlă cu benzină, în fața sediului, amenințând că își dă foc.

Polițiștii, chemați la fața locului de către angajați, au alertat pompierii, care au venit cu o mașină mică de stingere.

”La sosirea echipajului de pompieri, bărbatul stătea în fund pe stradă și se stropise deja cu benzină pe cap și pe haine. Avea în mână o brichetă și amenința că își dă foc. La un moment dat, a aprins bricheta. Colegii mei au intervenit imediat cu o pătură ignifugă și cu un stingător, victima fiind preluată în stare de conștiență de un echipaj medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, George Pleșca.

Bărbatul a suferit arsuri de gradul II pe scalp, față și mâini, dar este posibil să aibă leziuni și pe căile respiratorii. A fost internat la Spitalului Clinic Județean de Urgență și se află în evaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ