Sfârşitul de săptămână aglomerează vămile din vestul ţării

110

Perioada de concedii s-a încheiat, aşa că românii care muncesc sau locuiesc în străinătate părăsesc în acest sfârşit de săptămână ţara. Asta face ca vămile din vestul ţării, în special cele care duc în Ungaria, să fie aglomerate.

La punctul de trecere a frontierei Nădlac II, pe autostrada A1, timpul de aşteptare penru tranzitarea graniţei este de peste 30 de minute. Sunt şoferi care aşteaptă şi de 40 sau 50 de minute în coloană. Potrivit Poliţiei de Frontieră, sunt deschise aici 7 artere pentru ieşirea din România.

Nici la punctul de trecere Nădlac I nu este atât de lejer ca în alte zile. Mulţi şoferi au vrut să evite aşeptarea de la vama de pe autostrada şi au ales vechiul punct de trecere a frontierei, dar şi aici se stă aproximativ 20 de minute.

Cele mai puţin tranzitate vămi sunt acum Cenad şi Turnu. Aici şoferii autoturismelor nu stau mai mult de 10 minute pentru a trece graniţa în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au luat măsuri suplimetare pentru a încerca să fluidizeze traficul de la granite în această perioadă.

“A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări, peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera”, a tranmis POliţia de Frontieră.

În perioada iunie-august 2017, au trecut frontierele ţării aproximativ 19 milioane persoane, din care aproximativ 15 milioane cetăţeni UE şi 4 milioane cetăţeni non UE, precum şi peste 4 milioane mijloace de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ