Sfârșit crunt pentru un muncitor! Ce i s-a întâmplat imediat ce a intrat într-un siloz

296

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd au deschis o anchetă după ce un bărbat de 48 de ani, Gavril Abrudan pe numele său, muncitor la fabrica de cărămidă Helios din Aştileu, a murit în timp ce curăţa un siloz cu argilă măcinată. Bărbatul a avut parte de un sfârşit crunt, căzând de la 7 metri înălţime şi înecându-se cu praful argilos.

Tragedia a avut loc miercuri, în jurul orei 17.40. „Din ce ştim noi, familia, e că l-au pus şefii lui să cureţe buncărul ăla. Frate-meu ar fi intrat în buncăr, a mers 10-20 de metri pe o scară de fier, dar ar fi alunecat şi a căzut în praful ăla”, a povestit Bihoreanului, fratele bărbatului decedat, Florian Abrudan.

Colegii bărbatului şi-au dat seama că s-a întâmplat o nenorocire când nu l-au mai auzit muncind în siloz. Echipajele medicale sosite la fabrică nu au mai putut să-l salveze pe bărbat.

La fabrică au ajuns miercuri seară şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, care au deschis un dosar de cercetare. „Se efectuează cercetări pentru infracţiuni de nerespectare a măsurilor de protecţie a muncii şi neluare a măsurilor aferente securităţii şi protecţiei în muncă”, a declarat, vineri, pentru Bihoreanul, procurorul Maria Cotrău, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Deocamdată, ancheta este în fază incipientă, procurorii aşteaptând rezultatele autopsiei.

Accidentul a fost raportat de reprezentanţii firmei şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, iar specialiştii acestei instituţii au început de asemenea verificări. „Rezultatul anchetei derulate la nivelul ITM Bihor se va comunica familiei”, a declarat directorul ITM Bihor, Marius Rotar.

LĂSAȚI UN MESAJ