Sfântul Valentin de pe podul iubăreților

293

Astăzi, cei ce mai aveau îndoieli au prins prilejul cel mai potrivit să-și declare dragostea. De cine și ce o fi. De partenerul de o viață sau de o singură zi sau dragostea de țară ori de muncă. Ziua a fost destul de bună și pentru iubirea de natură ori față de partidul mult iubit (care o fi acela?).

Plini de inițiativă și de spirit romantic, tinerii de la Rotaract și-au zis că e numai bine să ajute tinerii ce cred, dar încă nu știu sigur, că sunt îndrăgostiți, să își pecetluiască definitiv iubirea. Înarmați cu câteva cutii de lacăte nou-nouțe, numai bune de legat orice, au ieșit pe podul pietonal de la Parcul Copiiilor. Aici au îndemnat tinerii să se lege că se vor iubi veșnic. S-au legat în fața Sfântului Valentin și în fața grilajului podului, că nimic nu le desface iubirea așa cum nimic nu poate desface lacătul după ce cheia este aruncată în apele reci ale Begăi.

Cu riscul de a se dărâma podul din cauza greutății lacătelor, tinerii iubăreți au creat de câțiva ani tradiția de a monta antifurturile pe punte.

Podul a fost împodobit cu baloane colorate roșii și albe in formă de inimioare. Era chiar și un simbolic arc al iubirii pe sub care treceau pietonii grăbiți. Din păcate, singurul element lipsă erau îndrăgostiţii. Poate s-au speriat de frigul aspru. Sau poate așteaptă seara să se și îmbrățișeze?

Un puștan prea mic pentru a fi lovit de săgeata lui Cupidon a declarat ca are o prietenă. De fapt el simte o iubire cam unilaterală. Colega lui nici nu bănuiește nimic. Dar poate până anul viitor prinde curaj și o invită la podul cu lacăte.

Am reușit să vedem și cazul inversat. Un cuplu de tineri cu bebelușul in brațe au venit să se lege pe vecie. La întrebarea firescă de ce abia acum au venit cu lacătul la podul iubirii au răspuns cu nonșalanță că vreme de nouă ani nu prea au avut timp.

Dragostea e la mare moda la acest sfârșit de iarnă. Fie că e de sorginte occidentală venită de la Valentin fie de la mai mioriticul Dragobete pentru tradiționaliști, e important să nu ia amploare industria șperaclelor de spart lacăte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.