Sezonul protestelor a fost inaugurat la Timișoara de sindicaliștii de la Blocul Național Sindical – filiala Timiș! Care sunt doleanțele acestora… Foto-Video

257

În jur de 50  de sindicaliști de la Blocul Naţional Sindical (BNS), dintre care 20 de la Penitenciarului Timişoara, au ieşit luni, 23 octombrie, în stradă pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului României de a transfera construbiţiile sociale de la angajator la angajat.

Preşedintele BNS Timiş, Victor Stan, le-a a explicat protestatarilor sau celor care treceau prin zona Prefecturii efectele negative ale acestei decizii luată de guvern, care va duce la un impact negativ atât în privința fondurilor de pensii, cât şi a celor de sănătate. Odată cu pichetarea Prefecturii Timiş, a fost depusă şi o cere prin care BNS, face apel către Guvernul României să renunțe la reducerea costului cu forţa de muncă a angajatorului, prin transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților. În funcţie de răspunsul Guvernului, vom putea asista la manifestaţii de protest şi demonstraţii de o mai mare anvergură, în toată ţara.

BNS protest 1

„Statul doreşte să scape de responsabilitatea socială, iar aceasta să fie doar în seama angajatului, nici el, nici angajatorul nemaiavând nici o responsabilitate socială. Astăzi este o acţiune de protest la nivel naţional, în faţa prefecturilor din toată ţara, şi în faţa Ministerului Muncii, iar la începutul lunii viitoare vor fi organizate acţiuni de protest , nu doar pichetări, ci vor fi mitinguri, la care vom aştepta în marile oraşe peste 1000 de participanţi, şi în cele din urmă se poate ajunge şi în instanţă, sesizat Avocatul Poporului, Comisia Europeană şi restul forurilor europene,” spune preşedintele BNS, filiala Timiş, Victor Stan.

BNS protest 7

La BNS se afiliază şi Confederația Europeană a Sindicatelor (CES), alături de Confederația Internațională a Sindicatelor (CIS) care le cer factorilor de decizie din România să renunțe la decizia de transfer a contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, arătându-și astfel preocuparea față de modificările anunțate recent de Guvernul României cu privire la sistemul de securitate socială.

BNS protest 2

”Se pare că la televizor se vorbeşte în vânt, în loc să existe o proiecţie pe timp scurt, lung sau mediu, şi ce presupune ea, fiindcă cu siguranţă vom fi afectaţi, angajatorul degrevându-se de orice sarcină, iar angajatul este încărcat integral. Este o problemă care ne macină, ne îngrijorează, şi în loc să încercăm să ne facem bine, ne încurcăm în tot felul de inovaţii de acest gen, care în cele din urmă nu vor fi decât o senzaţie de a ne fi mai bine,“ afirmă vicepreşedintele BNS, filiala Timiş, Florin Bucheru.

BNS protest 6

Blocul Naţional Sindical are, numai în Timiș, în jur de 7000 membri, dintre care Penitenciarul Timişoara are 200 de sindicaliști. “Astăzi ne aflăm aici pentru a spune reprezentantului guvernului în teritoriu despre faptul că nu suntem de accord ca şi contribuţiile să fie mutate de la angajator la angajat. Având în vedere că suntem prima ţară din lume care aplicăm această chestier, va duce la prăbuşirea sistemului de pensii, dar şi la prăbuşirea sistemului de sănătate şi a asigurărilor acestora către populaţie”, a declarat Marius Dorincu, reprezentantul sindicatului SNLP, Penitenciarul Timişoara.

Sindicaliştii BNS, consideră că la ora actual cetăţenii României sunt forţaţi să fie cobai pentru măsuri şi politici netestate nicăieri în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ