Servicii în valoare de aproape 500.000 de lei plătite de un mare spital județean din vestul țării, dar inexistente!

220

Sute de mii de lei plătiți de Spitalul Județean Deva pentru servicii de curățenie neprestate. Asta arată un audit realizat la unitatea medicală. Conform auditorilor, serviciile de curățenie nu au fost certificate în privința realității și nu au avut nici recepție finală.

Servicii nereale. Dar achitate

Verificările de la spitalul județean arată că în perioada 2011-2016 au fost încheiate contracte de curățenie în valoare de 439.456,15 lei.

”Decontarea s-a efectuat în baza facturilor emise fără ca prestatorul să prezinte documente justificative care să ateste exactitatea și realitatea prestării serviciilor”, se arată în audit.

Mai mult, facturile emise au fost însoțite de un raport de activitate întocmit de firma de curățenie. Acest raport a fost întocmit identic pentru toată perioada. A fost ”atașat în copie la fiecare factură și neavizat de reprezentantul beneficiarului”, adică al spitalului.

”Documentele prestatorului nu au fost confirmate de execuția prestației, prin viza acordată de directorul de îngrijiri care certifică calitatea și realitatea serviciului prestat. Datorită acestor deficiențe, autoritatea contractantă a decontat servicii nereale în perioada 2011-2016 în sumă de 439.456,15 lei fără ca facturile emise de SC Felis INVEST SRL să fie însoțite de documente care să certifice realitatea prestațiilor”, se arată în raportul de audit.

Directorul trebuie să recupereze sumele nelegale

Recomandarea auditorului este aceea ca directorul spitalului județean să dispună măsuri legale pentru remedierea deficiențelor. Tot acesta trebuie să stabilească mărimea și întinderea valorilor estimate de auditori ca abateri și să recupereze sumele ce reprezintă plăți nelegale pentru servicii de curățenie plătite de la buget fără documente justificative.

sursa: gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ