Serie de victorii întreruptă la 7 pentru Politehnica

146

Politehnica Timișoara a suferit primul eșec din 2016. Dinamo București a oprit miercuri seria incredibilă de 7 victorii consecutive ale studenților, 32-28.

Cea mai bună linie de atac a câștigat duelul cu cea mai bună defensivă a Ligii Naționale în penultima rundă a sezonului regulat din Liga Națională de handbal masculin. Dinamo București și-a valorificat statutul de gazdă și a câștigat meciul de pe teren propriu în compania Politehnicii, scor 32-28 (17-14).

Înfrângerea din capitală este prima înregistrată de studenți de la începutul anului. În precedentele 7 dueluri Poli a ieșit învingătoare de fiecare dată, serie de excepție ce s-a încheiat pe terenul liderului. Rezultatul înseamnă un pas pe loc pentru alb-violeți în duelul de la distanță cu Steaua pentru locul 4. Poli poate primi o mână de ajutor de la HC Odorhei, care joacă luni cu Steaua.

Partida cu Dinamo a fost controlată aproape în întregime de gazde. Cu cel mai bun lot din campionat, bucureștenii au condus pe durata primei reprize și cu maxim 4 goluri (10-6) pentru ca diferența maximă să se înregistreze după pauză (20-15). Paradoxal a urmat momentul cel mai bun pentru Poli care s-a apropiat pe tabelă și chiar a preluat conducerea pentru o scurtă perioadă (21-20, minutul 40). Doar de patru minute a avut nevoie Dinamo pentru a reface diferența de siguranță de 3 goluri și de a încheia învingătoare.

Cu 47 de puncte Poli rămâne pe 5 înaintea ultimei etape în care joacă acasă contra  ocupantei locului trei, HC Odorhei. Partida are loc duminică, 27 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ