Seri de operă la Castelul Corvinilor, cu ocazia Festivalului Medieval „Ioan de Hunedoara”

452

Două spectacole de operă în aer liber, ce vor avea loc la Castelul Corvinilor, o paradă medievală şi un recital Horia Brenciu se numără printre evenimentele principale ale ediţiei din acest a Festivalului Medieval „Ioan de Hunedoara”, care va avea loc în municipiul Hunedoara în perioada 9-11 august.

Festivalul este organizat de Primăria şi Consiliul Judeţean Hunedoara, manifestarea urmând să înceapă vineri seara, la ora 21,30, cu o paradă medievală pe un traseu ce include principala arteră pietonală a oraşului.

Între participanţi se numără Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetăţii Deva, Garda Neagră a Regelui Matia, Ordinul Scutierilor de Mülbach, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Paladinii de Terra Medies, Ansamblul Renaissance Deva, Cavalerii de Târgu Mureş, Suita Principesei Maria Szechy, supranumită Venus de Murani, şi fanfara din Petreşti.

Festivalul va continua, sâmbătă, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, unde va fi organizată o tabără medievală cu ateliere meşteşugăreşti, întreceri ale cavalerilor, tir cu arcul, prezentări de arme, dansuri medievale şi alte programe interactive cu publicul.

Seara este programat un concert de muzică medievală cu Ansamblul „Truverii” din Bucureşti, iar de la ora 20,30 va avea loc o „Gală de operă” în care vor evolua artiştii Operei de stat din Ruse, Bulgaria. Aceştia vor interpreta arii şi duete celebre din cele mai cunoscute opere.

Momentul se va încheia cu o sesiune de video-mapping şi lumini arhitecturale a cărei temă este reconstituirea simbolică a bătăliei de la Belgrad, din 1456, pe care a purtat-o Ioan de Hunedoara împotriva turcilor – „Ultima Cruciadă”.

În paralel, pe centrul pietonal Corvin din Hunedoara vor avea loc mai multe activităţi care se vor încheia cu un concert extraordinar Horia Brenciu & HB Orchestra.

Duminică, 11 august, la statuia lui Ioan de Hunedoara, din centrul municipiului Hunedoara, va avea loc, de la ora 12,00, o slujbă religioasă şi o depunere de coroane de flori.

În curtea Castelului Corvinilor vor continua atelierele şi activităţile interactive cu publicul. Seara se va încheia cu o nouă reprezentaţie a Operei de stat din Ruse, care va pune în scenă, de la ora 20,30, capodopera „Carmina Burana” de Carl Orff.
Sursa:AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ