Serbia renunță la izolarea la domiciliu. Motivul este frica guvernului de amploarea protestelor de stradă

183

Autoritățile din Serbia au renunțat la planul lor de a reimpune o nouă perioadă de izolare la domiciliu pentru acest weekend menită să prevină răspândirea coronavirusului după ce au avut loc manifestații violente timp de două zile

Autoritățile din Serbia au renunțat la planul lor de a reimpune o nouă perioadă de izolare la domiciliu pentru acest weekend menită să prevină răspândirea coronavirusului după ce au avut loc manifestații violente timp de două zile, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Locuitorii Serbiei s-au revoltat împotriva introducerii unui alt set de restricții. Așadar, grupul de criză al guvernului responsabil cu gestionarea situaţiei epidemice a decis să interzică adunările publice în spaţii închise şi deschise cu mai mult de 10 persoane, pentru a reduce la minimum riscul contaminărilor. 

O altă măsură impusă este ca restaurantele și cafenelele să funcționeze în interior doar până la ora 21:00. Conform cifrelor oficiale, Serbia a raportat peste 17.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi 340 de decese. 

Cu toate acestea, Anna Brnabic, șefa guvernului, a declarat că izolarea la domiciliu ar fi fost cea mai eficientă metodă. Ea a adăugat că nu este exclus ca pe viitor să se impună restricții de circulație în weekend, dacă noile măsuri nu vor da rezultate. 

După anunțul președintelui Aleksandar Vucic despre necesitatea reinstituirii izolării la domiciliu în weekend a generat manifestaţii care au degenerat în violenţe la Belgrad şi în alte localităţi. În timpul manifestațiilor au fost răniți 19 polițiști și 17 manifestanți. 

“V-am promis că putem proteja pacea şi stabilitatea, în pofida atacurilor violente ale huliganilor criminali, care ne-au şocat pe toţi”, a declarat şeful statului în avionul care îl ducea la Paris pentru o întâlnire cu omologul său francez Emmanuel Macron. “Vom câştiga”, a asigurat el. 

Sursa: www.forbes.ro

LĂSAȚI UN MESAJ