SENTINŢĂ! Închisoare pentru medicul ortoped din Timişoara care a luat mită de la o pensionară! La scurt timp după operaţie, pacienta a decedat

4119

Trimisă în judecată pentru luare de mită, după ce a cerut unei pensionare suma de 600 de euro pentru o protezare de sold, medicul ortoped Iconia Ecaterina Borza, de la Spitalul Judeţean din Timişoara, a fost condamnată la închisoare.

Tribunalul Timiş a respins toate cererile formulate de inculpata prin intermediul avocatei Angelina Tufariu, printre care şi constatarea nulităţii absolute a unei încheieri pronunţată de aceeaşi instanţa, în 2015, şi a decis condamnarea medicului ortoped, care este şi conferenţiar universitar la UMF Timişoara, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, Iconia Borza a fost obligată la prestarea a 60 de zile de muncă neremunerata în folosul comunităţii, la Căminul pentru persoane vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară sau la SC Horticultură SĂ.

”Inculpata, în cursul lunii septembrie 2014, în calitate de medic ortoped, a pretins şi, ulterior primit, după efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unui pacient, suma de 600 de euro, de la martorul denunţător D.V., în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu”, au acuzat procurorii.

Medicul a cerut şi luat mită după intervenţia chirurgicală, însă pacienta a decedat la scurt timp după operaţie. Soţul victimei, care a înregistrat-o pe doctoriţă când această i-a cerut 600 de euro pentru intervenţie, a reclamat-o la poliţie.

Faptele s-au petrecut în septembrie 2014, la trei ani de când medicul ortoped fusese implicat într-un alt scandal care a ţinut prima pagină a ziarelor. Femeia a fost prinsă furând două batoane de salam uscat în valoare de 31,98 lei. Ea a fost surprinsă de camerele de luat vederi şi s-a ales cu dosar penal. Ba mai mult, patronul magazinului i-a pus apoi fotografia în geam, că să o dea că exemplu altor indivizi care se încumetă să fure.

Hotărârea Tribunalului Timiş nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare.

LĂSAȚI UN MESAJ