Sentință în cazul studentei de la Medicină din Timișoara, care a fost la un pas de a fi ucisă de concubin

710

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar de tentativă de omor în care victimă a fost o studentă la Facultatea de Medicină. Tânăra a fost la un pas de a fi omorâtă de fostul ei concubin, dar a fost salvată de o prietenă, care s-a luptat cu agresorul. Pentru a salva victima, tânăr l-a lovit în cap pe agresor cu toporul.

Cinci ani şi plata a 20.000 de euro daune morale. Aceasta este pedeapsa primită de un tânăr judecat pentru tentativă de omor după ce a încercat să îşi ucidă fosta iubită, o studentă la Medicină. Totul s-a petrecut în luna noiembrie a anului 2017. După doi ani de relaţie cu O.M., C.A., studentă în anul IV la Universitatea de Medicină din Timişoara, a decis să pună punct relaţiei.

Fata plecat din locuinţa în care stătea cu iubitul său şi s-a mutat într-o cameră de cămin. O.M. a rugat-o pe tânără să îl mai lase să stea cu ea, spunându-i că se va sinucide dacă fata nu acceptă. C.A. a cedat şi l-a lăsat pe tânăr să stea cu ea în camera de cămin timp de o săptămână. Comportamentul concubinului său nu s-a schimbat, iar tânăra a decis să pună punct definitiv relaţiei şi să nu îi mai permită tânărului să locuiască la ea.  „Totuşi, inculpatul nu s-a împăcat cu ideea despărţirii şi a continuat să o căute zilnic pe fosta sa prietenă, atât la facultate, cât şi la cămin, cerându-i să-i mai acorde o şansă de a fi împreună, făcând diverse gesturi violente, cum ar fi autoagresiunea prin tăierea superficială a propriilor braţe, incendierea unei haine în faţa camerei de cămin a persoanei vătămate sau sustragerea unor bunuri aparţinând victimei”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

A convins-o să intre în apartamentul lui

Pentru că tânărul o tot urmărea, studenta i-a cerut să o lase în pace, avertizându-l că îl va reclama la Poliţie. A fost momentul în care fostul ei iubit a ameninţat-o pe tânără că îl va ucide pe următorul bărbat cu care ea va avea o relaţie. Vâzând ameninţările fostului său iubit, C. A. şi-a sunat o colegă, pe K.M., chemând-o să meargă cu ea la Poliţie pentru a-l reclama pe O.M. Văzând starea în care se află tânărul, cele două fete au renunţat la a mai merge la Poliţie şi s-au decis să îl conducă până acasă. Acolo, tânărul a chemat-o pe fosta sa iubită să îşi ia lucrurile din apartamenet. Gândindu-se că dacă e cu colega sa, tânăra a aceeptat să urce să îşi ia lucrurile.

Scenele unui film de groază

În momentul în care cele două fete au pus piciorul în apartament, tânărul a încuiat uşa, a aruncat cheia pe jos, în bucătărie, şi a început să devină agresiv. „Inculpatul a scos nişte lame de bărbierit din dulapul aflat sub chiuveta din bucătărie, lame pe care le-a aşezat pe pultul chiuvetei, spunându-i victimei că ‹‹acum o să vezi ce o să-ţi fac!››. Speriată, persoana vătămată C.A., dându-şi seama că inculpatul vrea să-i facă rău, a fugit în baia apartamentului şi a apelat de pe telefonul mobil Serviciul 112, relatând operatorului adresa la care se află, precum şi faptul că inculpatul vrea să-i facă rău, sechestrând-o pe ea şi pe prietena ei, K.M. în apartament”, se arată în rechizitoriu.

Citește întreaga știre pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ