Sentinţă în cazul româncei acuzate de moartea unui celebru mafiot italian. Procurorul ceruse 21 de ani de închisoare

64
Un tribunal popular din Spania a judecat cazul Cristinei Toma, românca acuzată că şi-ar fi ucis soţul, un traficant de droguri italian şi cap al reţelei mafiote `Ndrangheta.

Cristina Toma a fost judecată în Spania, de un juriu popular, care a decis, în unanimitate, să o achite pe acuzată. Românca fusese acuzată de moartea soţului, italianul Giuseppe Nirta, un cunoscut traficant de droguri şi cap al reţelei mafiote `Ndrangheta. Bărbatul a fost ucis în vara anului 2017 în zona El Charcón, din Águilas (Murcia), iar soţia sa a fost considerată principala suspectă, notează presa iberică. Iniţial toate indicile duceau spre concluzia că românca ar fi ucigaşa. Presiunea a fost uriaşă, de la ameninţările de răzbunare ale mafioţilor şi până la demersul procurorului, care a solicitat ca presupusa criminală să fie condamnată la 21 de ani de închisoare.

Numai că instanţa a decis să o declare nevinovată. Juriul a ţinut cont de faptul că probele împotriva Cristinei Toma sunt irelevante şi că nu a fosy niciodată găsită arma cu care Giuseppe Nirta a fost ucis. „Sunt săracă, dar nu sunt o criminală. Vreau să se facă dreptate”, au fost primele cuvinte ale româncei, potrivit Canarias.es.
Apărată de avocatul Evaristo Llanos, ea a fost pusă în libertate. însă judecătorul a precizat că este vorba de o decizie care nu e definitivă şi care poate fi atacată. Din acest motiv, Cristina Toma nu poate părăsi Spania şi nu i-au fost restituiţi nici banii achitaţi drept cauţiune.
Cine a fost Giuseppe Nirta
Giuseppe Nirta se afla în evidenţele Poliţiei din două ţări, Italia şi Spania, ca fiind unul dintre liderii grupării mafiote ‘Ndrangheta. Nirta a fost ucis pe 9 iunie 2017, iar prima dată moartea sa a fost pusă pe seama altui clan rival. La acest caz au lucrat împreună poliţiştii spanioli de la Guardia Civil din Aguilas, alături de carabinierii italieni şi Direcţia anti-mafie din Torino. Decesul lui Nirta a fost înregistrat în casa sa din Aosta, în provincia spaniolă Aguilas. În momentul morţii acesta se afla în maşină alături de soţia sa, Cristina Elena Toma, a notat cotidianul italian Aosta Cronaca.
Nirta a fost împuşcat şi înjunghiat, după ce a ajuns în garaj cu maşina,. Soţia sa le-a declarat anchetatorilor că au fost atacaţi de un bărbat necunoscut, mascat, care a deschis focul asupra lor. Românca a mai povestit că a reuşit să fugă şi să se ascundă, după care a sunat un prieten comun şi a alertat poliţia spaniolă.

Detalii, aici!

LĂSAȚI UN MESAJ