6.2 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Sentință dură a Justiției în cazul teribilului accident produs, acum doi ani, în Petroșani

Accidentul a avut loc în data de 21 decembrie, 2022, în municipiul Petroșani. Șoferul, în vârstă de 19 ani, nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolica de 1,55 grame la mia de alcool pur în sânge.

Conducătorul auto, care rula cu o viteză excesivă, de aproximativ 130-140 km /h pe raza municipiului Petroșani, a surprins și accidentat 6 minori cu vârste cuprinse între 11-14 ani. Copiii se deplasau regulamentar pe trecerea de pietoni, iar în urma impactului teribil produs de coliziunea cu automobilul, unul dintre aceștia a decedat, ceilalți 5 suferind vătămări corporale extrem de grave.

Imediat după accident, șoferul a părăsit locul accidentului în încercarea de a se sustrage de la urmărirea penală.

Cei 6 minori erau fotbaliști de performanță, iar în urma leziunilor grave suferite în accident niciunul dintre aceștia nu a mai putut practica sport de performanță .

Tânărul de 19 ani a fost trimis în judecată, fiind condamnat de Tribunalul Hunedoara, prin Sentința penală nr 20/23 feb 2023, la o pedeapsă totală de 13 ani și 10 luni cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor omor, tentativă de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului.

De asemenea, instanța a acordat aparținătorilor victimei decedate, precum și celorlalti 5 minori grav vătămați despăgubiri în cuantum total de 1.215.000 Euro, după cum ne-a precizat doamna avocat Mihaela Marinaș, din cadrul Baroului Timiș, care se ocupă, în parte, de reprezentarea victimelor accidentului.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile la Curtea de Apel Alba Iulia .

De remarcat faptul că pedeapsa primită de șoferul care a produs cumplitul accident, pe latura penală, reprezintă și un semnal de alarmă în privința șoferilor imprudenți. Mai ales că, din păcate, România continuă să se afle pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere.

Alte subiecte :

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :