20.1 C
Timișoara
luni 26 februarie 2024

Sens giratoriu finalizat la Dudeștii Noi

Consiliul Județean Timiș a recepționat lucrarea „Amenajare intersecție DJ 692A cu DC 46, în comuna Dudeștii Noi”, investiție menită să crească siguranța în trafic.
Sensul giratoriu are patru brațe de intrare, respectiv ieșire, fiecare cu o banda de circulație pe sens, sensurile fiind separate prin intermediul insulelor separatoare. Pentru evacuarea apelor pluviale de pe suprafața părții carosabile au fost prevăzute pante longitudinale și transversale.
În cadrul investiției au fost amenajate patru stații de autobuz, amplasate pe sensul de ieșire din sensul giratoriu spre Sânandrei, Hodoni, Timișoara și Becicherecu Mic. Acestea sunt poziționate după trecerile pentru pietoni, câte una pe fiecare braț al intersecției și au alveola amplasată la marginea acostamentelor consolidate. Stațiile au o structură rutieră identică cu cea a părții carosabile.
Pentru siguranța călătorilor, în stațiile de autobuz a fost montat mobilierul urban realizat din oțel zincat, vopsit, având sticlă securizată de 8 mm, bancă din lemn, coș de gunoi și panou pentru informații. S-au amenajat, totodată, trotuare delimitate prin borduri.
„Fără îndoială, această investiție va contribui la creșterea siguranței în trafic, aspect prioritar în activitatea noastră. În același timp, sistematizarea acestei intersecții rezolvă problemele de conectivitate și de mobilitate existente în zonă, pentru că s-au realizat stații de autobuz și s-a găsit o soluție pentru deficiențele care țineau de canalizarea pluvială și de utilitățile traversate de aceste drumuri”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.
Valoarea totală a investiției a fost de 2.570.042,14 lei.

Alte subiecte :

Întâlnirile CCIAT de pregătire a Forumului International de Afaceri au continuat la Belgrad

În cursul săptămânii trecute, Președintele CCIA Timiș, doamna Florica CHIRIȚĂ, însoțită de Stana Stoianov, Director Dept. Relații Economice cu Mediul de...

Precizări privind funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport

Ce trebuie să știe transportatorii despre generarea codului UIT Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport,...

Citește și :