Senator PMP: Am o vagă impresie că s-au întors doar românii care lucrau la negru

502

Senatorul PMP Lucian Iliescu susține că pandemia de coronavius a scos la iveală o problemă nerezolvată de autoritățile române, respectiv cea a românilor plecați în străinătate și care lucrau acolo fără acte, iar acum s-au întors în România „cu niște aere de superioritate”.

El mai susține că românii serioși care și-au făcut un rost în străinătate ar fi rămas acum acolo, iar în România s-ar fi întors doar „oameni care nu au contribuit niciodată la stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România”: „Sunt indivizi care figurează chiar pe listele celor dați în urmărire generală de Poliție”.

„După toată nebunia asta trebuie să începem să construim țara pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele sociale. Nimeni nu are curajul să pună degetul pe ,i’ și să spună că în țară avem oameni apți de muncă care primesc ajutor social, pensionari cu statut special sau persoane cu handicap, declarate peste noapte, și care beneficiază de avantaje de la stat.
Peste toate aceste probleme, a mai apărut una, o problema nerezolvată de ani de zile. Situația romanilor plecați în afara țării. A celor fără un loc de muncă stabil, adică FĂRĂ ACTE. O parte dintre ei s-au întors în aceste zile acasă. Foarte bine! Avem nevoie de forță de muncă. Câți dintre ei au avut contracte de muncă în țările de unde au venit?”, a scris pe Facebook senatorul PMP.
El susține că oamenii serioși care îndeplinesc condițiile societății din țara în care și-au făcut un rost acceptă regulile țărilor respective și au rămas acolo, în timp ce în România s-ar fi întors acum doar cei care lucrau „la negru”.
„Am o vagă impresie că s-au întors acasă doar cei care lucrau la negru. Oameni care nu au contribuit niciodată la stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România. Sunt spitalizați în caz că au probleme și lista poate continua. Reforma în acest domeniu trebuie să vină în cât mai scurt timp. Astfel, vom fi doar unii care ne plătim contribuții la sistemul de stat și alții care se folosesc de ele.
În plus, am văzut zilele acestea că vin cu niște aere de superioritate de zici că noi suntem datori la ei.
Vezi cazul tinerei din Moinești, venită din Italia. Am mai văzut un caz ieri și m-a revoltat! Un grup de indivizi se lăudau că au fentat polițiștii de la vamă, spunându-le că au sosit din Ungaria în loc de Italia, neconstientizând cât rău fac. Odată întorși acasă pun în pericol viața părinților, copiilor, prietenilor lor.
Am văzut că unii recurg la alte mijloace de existență, nu tocmai “ortodoxe”, pentru a se întreține în țările unde aleg să trăiască. Sunt indivizi care figurează chiar pe listele celor dați în urmărire generală de Poliție.
Vreau să menționez că am toată stima pentru cei care muncesc legal, dar personajele amintite sunt o pată pe obrazul nostru al tuturor. Dacă nu facem nimic ne afundăm și mai mult în “mocirlă”! Suntem în UE doar cu numele în domeniul libertății forței de muncă. În țările europene se acceptă la greu muncă la negru. Când dau de greu și văd că nu vine salvarea, deoarece nu au contracte de muncă, implicit nu au contribuit dau fuga acasă. Aici e perfect pe banii contribuabililor. Și noi vrem să prospere țara.
Așa nu va prospera niciodată. Ceea ce se întâmpla zilele acestea e și o lecție pentru toată clasa politică, de aceea trebuie implicare și găsite soluții!”, adaugă senatorul PMP.
sursa – hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ