SEMNAL DE ALARMĂ! Zeci de școli dintr-un județ din Banat funcționează ilegal

179

Fenomenul ”Colectiv” se poate repeta la orice oră și în Banat. Pompierii atrag atenția că în zeci de şcoli din Caraş-Severin poate apărea pericol de incendiu. Sute de copii, dar şi profesorii care îi îndrumă sunt expuşi la acest pericol.

În prezent, în judeţ sunt 46 de unităţi de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Inspectorii de prevenire de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” acordă gratuit asistenţă pentru intrarea în legalitate, dar lucrurile nu se opresc aici. Locotenent colonel Simona Dumitrache, şeful Compartimentului avizare autorizare, afirmă că după 31 iunie vor fi executate din nou controale şi vor fi aplicate amenzi cuprinse între 20 şi 50 de mii de lei, informează Radio Reșița.

„Identificarea persoanei responsabile este destul de complicată. Şi asta pentru că primăriile deţin clădirile, investiţiile au fost făcute de primării, inspectoratul şcolar sau prin Compania naţională de investiţii. Totuşi, cel care pune în funcţiune obiectivul este directorul şcolii” declară Simona Dumitrache.

Sursa: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ