Semnal de alarmă la Poli: ”Nu ne prezentăm la finala mică”

691

Politehnica Timișoara și-a depășit toate obiectivele și așteptările în acest sezon prin calificarea în finala mică a campionatului de handbal. Restanțele către handbaliști au creat un moment tensionat în sânul echipei, care avertizează că nu vor juca în final mică!

Handbaliștii alb-violeți au reușit cel mai bun sezon din ultimii 25 de ani în condițiile cu totul cu totul speciale. Au strâns din dinți și au reușit rezultate uimitoare, însă acum le-a ajuns cuțitul la os. Sătui de promisiuni neonorate, poliștii avertizează că nu se vor prezenta la finala mică a campionatului.

“Trag un semnal de alarmă în numele echipei, în numele tuturor jucătorilor, pentru că nu se mai poate în acest fel. Am avut nişte promisiuni zilele trecute în ceea ce priveşte salariile restante. Să o spun mai direct, acest meci cu Dinamo nu trebuia să se joace. A mai venit o persoană, ne-a mai promis nişte bani, ne-a spus că se achită până joi tot, tot, tot. Am mai înghiţit o «găluşcă», dar nu se mai poate!

N-am mai vrut să intrăm pe teren, n-am mai vrut să ne antrenăm, n-am mai vrut nimic. Dar am trecut şi peste asta şi vă garantez că e pentru ultima oară! Gândiţi-vă că sunt jucători, nu dau nume, care au de luat câte 20-25.000 de euro. Peste vreo două săptămâni se încheie campionatul, iar noi ce să facem? Depunem memoriu, se desfiinţează clubul, reîncepe din Liga a II-a… nu ştiu. Vrem să se mişte ceva în această săptămână. În caz contrar, sigur nu vom mai juca.

Trebuie să luăm şi noi atitudine, până la urmă. Nu am făcut memorii, am crezut din tot sufletul că se rezolvă. Am continuat pentru public, pentru coeziunea acestui grup minunat, pentru performanţă. Am spus că trebuie să ajungem în zona locurilor 1-4, pentrru că de acolo credeam că va veni cineva. Ni s-au promis multe lucruri. Nici nu aveţi idee câte promisiuni ni s-au făcut! Că se plăteşte prin CSU, prin Fundaţia Politehnica, Primărie, Consiliul Judeţean, sponsori privaţi”, a tras un semnal de alarmă Iulian Halcă.

Halcă se numără printre handbaliștii lui Poli care se află în postura delicată de a avea conturile blocate de ANAF din cauza datoriilor neachitate la Fisc. Varianta preferată de club, la fel ca alte multe grupări din țară, de a-și plăti jucătorii este prin intermediul PFA-urilor. Nefiind plătiți în toamnă, jucătorii au fost în imposibilitatea de a-și achita impozitele pentru PFA. De aici și până la blocarea conturile personale nu a fost decât un pas…

De altfel problemele financiare ale lui Poli au determinat mai mulți jucători să semneze precontracte cu alte cluburi pentru stagiunea viitoare. Căpitanul Cristian Fenici s-a înțeles cu nou-promovata HC Dobrogea Sud, interul Demis Grigoraş a semnat cu Tatabanya (Ungaria), iar georgianul Irakli Chikovani e în discuții avansate cu Steaua București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ