Semnal de alarmă de la asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei

98

Mutilarea vilei interbelice de pe strada Virgil Madgearu, nr. 10, îi nemulțumește în continuare pe membrii asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei. Aceștia acuză autoritățile că nu își fac treaba și lasă proprietarii să facă ce vor cu ceea ce a mai rămas din vilă.

Potrivit asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei, analiza nerespectării autorizației de construire arată că: ”demolarea peretilor exteriori de la etajele 1 si 2 nu a afectat constructia existenta (nu am constatat aparitia unor fisuri in peretii exteriori de la parter). Continuarea lucrarilor se poate realiza pe baza proiectului autorizat.”

Vila a fost însă afectată enorm de mult și etajele superioare au dispărut cu totul, desi autorizația obținută de proprietar stipula reparații la acoperiș și fațadă.

”Bravo, tovarăși! Chiar așa de proști ne credeți?! Cum un expert poate să spună că demolarea etajelor 1 si 2 nu a afectat clădirea existentă… bătaie de joc, Directia de Urbanism tace, Inspectoratul de Stat în Construcții tace, beneficiarul face. Legi aplicate facultativ, asta e constatarea noastră, singura soluție este o plângere penală!”, transmit membrii asociației.

Vila se află chiar la limita ariei protejate Elisabetin, așa că inspectorii de la Direcția pentru Cultură Timiș nu pot interveni.

Povestea tristă a vilei interbelice de pe Virgil Madgearu continuă… tot trist

LĂSAȚI UN MESAJ