Șemineu pe lemne sau centrală? De ce să alegi când le poți avea pe amândouă!

56

Șemineul este printre puținele soluții de încălzire care, pe lângă eficiența lui practică, poate îmbogăți considerabil atmosfera oricărui spațiu prin aspectul său spectaculos. Acesta a evoluat dramatic de-a lungul istoriei, de la o simplă soluție de încălzire sau iluminare pe timpul lunilor lungi și reci de iarnă, până la statutul de element indispensabil într-o poveste rafinată de amenajare. Pe lângă rolul funcțional de asigurare a căldurii necesare, un semineu are potențialul să devină personajul principal din casa ta, responsabil cu momentele de relaxare totală, indiferent de anotimp.

Dacă te gândeai la un șemineu doar ca la un element cu rol estetic, ce conferă căldură și eleganță locuinței tale, află de la PEFOC, specialiștii din Sibiu cu peste douăzeci de ani de experiență în industria soluțiilor alternative de încălzire neconvețională, că pe piața de specialitate există o serie de termoșeminee ce aduc un mare plus de confort prin funcția lor versatilă, de a se adapta și reuși să îndeplinească cu succes rolul unei centrale termice clasice, cu ajutorul cărora poți încălzi apa menajeră în calorifere sau chiar în pardoseală.

Beneficiar al tehnologiilor avansate de fabricare, un termosemineu este în stare să ofere mai mult confort decât șemineele clasice, prin menținerea unei temperaturi constante în fiecare cameră din locuință. În plus, apa încălzită poate fi depozitată într-un puffer ca mai apoi să poată fi folosită mai târziu în calorifere, vreme de câteva ore bune. Astfel, într-un puffer cu capacitate de 1000 litri, se pot acumula până la 157 kw la o temperatură de 97 grade, cu autonomie între 3 și 10 ore. Timpul de redare variază în funcție de suprafața locuinței, gradul de izolație, temperatura din exterior, înălțimea camerelor sau al altor variabile externe.

Șemineele de acest tip sunt comparabile ca și putere, cu centralele termice clasice. Însă, în ceea ce privește montajul, trebuie să știți că trebuie să fie montat obligatoriu de către o echipă serioasă de specialiști. Meșterii Pefoc vor consulta schița casei, pentru a se stabili volumul de aer din interior pe baza dimensiunilor totale, respectiv suprafața plană și înălțimea locuinței sau a camerelor vizate. Ulterior se va proceda la efectuarea unui calcul termic din care va reieși puterea ce trebuie instalată, clientului revenindu-i fericita misiune de a alege doar modelul pe care și-l dorește.

În plus, pentru un astfel de șemineu tip centrală termică, există și posibilitatea montării în tandem cu un alt sistem de încălzire cum ar fi de exemplu, o centrală clasică. Lucrând în paralel, acestea îți vor putea reduce considerabil factura la gazele naturale. Există o varietate mai largă de configurări pe care specialiștii de la Pefoc le pot propune clienților, dar în cele mai multe dintre cazuri, kit-ul de montaj nu se amplaseaza prea departe de șemineu, locul lui fiind cu precădere într-o debara sau într-un loc ferit, sub scară de exemplu.

Tehnologia avansată de fabricare, designul inovativ și serpentina de siguranță incluse, sunt alte câteva dintre avantajele de care veți beneficia la achiziționarea oricărui model de termoșemineu Pefoc. Specialiștii sibieni sunt recunoscuți de către mii de clienți mulțumiți din întreaga țară, pentru comercializarea și montajul unei game variate de termoșeminee de calitate superioară. De la șeminee clasice, sobe pe lemne, dar și modele mai puțin costisitoare de semineu electric, toate sunt soluții termice cu rezistență mare în timp și disponibile la prețuri accesibile oricărui buzunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.