1.2 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Seminar al AJOFM cu reprezentanții mediului economic | FOTO-VIDEO

După succesul incontestabil al precedentelor întâlniri dintre reprezentanții mediului economic din județ și specialiștii din instituțiile ce veghază la bunul mers al firmelor Camera de Comerț, Inudustrie și Agriultură Timiș a continuat seria sesiunilor informative cu un seminar dedicat problemelor de ocuparea forței de muncă.

Se face mult caz despre situația somajului (foarte scăzut) din zona noastră. Cum stă situația în realitate a făcut obiectul discuțiilor gazduite de Centrul Regional de Afaceri.
Programul anual al CCIA Timiș de informare și instruire a agenților economici timișeni privind noutăți legislative în diferite domenii de activitate a mers mai departe cu seminarul organizat în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, sub egida Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş, având ca temă:

 

 

 

„Aspecte legislative privind ocuparea forței de muncă”.
Au fost prezentate și supuse discuțiilor următoarele tematici:
 Comunicarea locurilor de muncă vacante;
 Beneficii pentru șomerii care se încadrează în muncă înainte de expirarea perioadei de șomaj;
 Subvenții acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri aparținând unor grupuri țintă, greu integrabile pe piața muncii;
 Importanța și beneficiile economiei sociale și exemple de bune practici;
 Platforma PULS
Departe de a fi fost doar o prezentare de situații. Discuțiile s-au dus cu întrebări și răspunsuri concrete cu aplicare la cele mai întâlnite situații luate in viața reală a firmelor ce au nevoie de forță de muncă.
Președintele CCIAT, Florica Chiriță a deschis sesiunea de discuții cu câteva exemple din activitatea dânsei. Subprefectul Sorin Ionescu a confirmat că instituția ce o reprezintă ia foarte în serios problema șomerilor și a integrării acestora într-o activitate benefică economiei.
Paula Roxana Kasai, director executiv AJOFM Timiș a adus cele mai noi date ce reflectă nivelul celor ce se află în șomaj și măsurile ce se iau pentru repartizarea acestor persoane la firmele ce au deficit de personal.

Seminarul a fost susținut de specialiști din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş.
 Florentin LAȚCU, Șef Serviciu Agenția Locală Timișoara
 Adrian ONICA, Șef Birou Analiza Pieței Muncii și Relații cu Angajatorii
 Alin COSTIUC, Consilier superior Compartiment Economie Socială
Participarea a fost gratuită, ca mai toate acțiunile e acest fel organizate e CCIAT.

Alte subiecte :

Victimele datoriei de Eugène Ionesco, noua premieră la Teatrul Național Timmișoara

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci,...

Ciudățeniile Banatului. Episcopia românească de la Vârșeț (Serbia) are sediul la Deta (România)

Pentru cei ce încă mai au vii în memorie unele amintiri din școala generală nume ca „Dacia Felix” le amintește de...

Citește și :