22.2 C
Timișoara
duminică 26 mai 2024

Șeful CJ Timiș, Alin Nica, acuzat că a distrus o filială a PNL Timiș pentru 1 milion de euro – candidatul Alianței Dreapta Unită pus la zid de proprii colegi care îl numesc dictator și ipocrit: în paralel se văicărește, făcând apel la valori şi principii

,,Banatul Azi” și ,,Buletin de Timișoara” au prezentat în repetate rânduri informații privind combinațiile de la Dudeștii Noi, comuna în care a fost primar timp de 16 ani actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, care până recent a deținut și funcția de șef al PNL Timiș, iar la această oră este candidatul Alianței Dreapta Unită –USR, PMP și Forța Dreptei – pentru un nou mandat în fruntea CJ Timiș.

Pe 1 aprilie, redacția noastră publica articolul “Scandal în Dudeștii Noi – cetățenii sunt revoltați de combinațiile imobiliare ale șefului CJ Timiș, Alin Nica, ale nașului său, Raimond Rusu, primar în Becicherecu Mic și ale primarului Ion Goșa“.

Acesta nu este însă singurul scandal recent prin care trece comuna Dudeștii Noi, așa cum puteți citi în articolul recent “Acuzații grave la adesea șefului CJ Timiș, Alin Nica: investiții din fonduri publice într-un PUZ privat din Dudeștii Noi de peste 10.000.000 lei – PUZ-ul Alexia denumit după fiica nașului lui Alin Nica, primarul PSD din Becicherecu Mic, Raimond Rusu“.

Luni, 15 aprilie, fost președinte al PNL Săcălaz, Sabin Ceontea, consilier local în comună, lansează noi acuzații extrem de grave la adresa lui Alin Nica.

Astfel, într-o conferință de presă, la care au participat și Corcheș Corneliu, fost trezorier, Ceparu Marioara-fost președinte PNL, Delia Bălulescu-membră BPL, cunoscutul om de afaceri, a susținut că fostul șef al PNL Timiș, Alin Nica, a distrus organizația Săcălaz pentru 1 milion de euro.

În calitate de consilier local, președinte al PNL Săcălaz, ales democratic de membrii acestei organizații, am încercat, în limita propriilor mele puteri, ca pe durata a peste trei ani de mandat să blochez abuzurile permanente, pe toate planurile, ale actualului primar. Am adus permanent un impuls pozitiv pentru imaginea PNL, prin sprijinirea bisericii, a şcolii, a culturii şi sportului sau oferind ajutor unor cetăţeni sau copii cu probleme sau aflați în nevoi. Drept ”răsplată” pentru munca depusă, în data de 14.03.2024, cu aceeaşi mână cu care ţinea microfonul la rugi, domnul Alin Adrian Nica a orchestrat dizolvarea BPL a Organizaţiei PNL Săcălaz şi numirea unui preşedinte interimar, cu scopul susţinerii candidaturii pentru funcţia de primar a notoriului urmărit penal, Nicu Viorel, primar PMP în funcţie, în mandatul 2020-2024. În plus, ”fredonând o doină”, a numit şi un BPL interimar, din care au făcut parte consilieri ai Pro România, PSD, ALDE, acei consilieri care au sprijinit de-a lungul mandatului toate fărădelegile notoriului urmărit penal Nicu Viorel, cei care şi-au dat girul, prin Consiliul Local, pentru toate abuzurile, pentru toate proiectele cu care acesta a devalizat efectiv bugetul Primăriei Săcălaz, an de an“, a declarat Sabin Ceontea.

Motivul acestui măcel impardonabil al organizației PNL Săcălaz, și nu o dată ci de trei ori în ultimii ani, de două ori numai în decursul ultimelor zile, a fost bine descris de consultantul politic Sorin Meici. Mai exact, Primăria din Dudeştii Noi ocupă ilegal o suprafaţă de peste 1.300 hectare, având în vedere că prin decizia definitivă instanţei de judecată, suprafaţa respectivă este a comunei Săcălaz. Nicu Viorel a ajuns conjunctural primarul Săcălazului, iar din poziţia de primar a blocat punerea în executare a sentinţei din anul 2020. Aşa că subvenţia pentru cele 1.300 de hectare este de peste 250.000 de euro/an, adică un milion de euro pentru un mandat de patru ani, cât este mandatul de primar. Cam asta înseamnă să fii DICTATOR şi IPOCRIT, adică să-ţi măcelăreşti propria organizaţie fără scrupule, cea care te-a sprijint să ajungi preşedinte al CJ Timiş, iar în paralel să te văicăreşti, făcând apel la valori şi principii, că te calcă- chipurile!-, în picioare conducerea alianţei PNL-PSD!“, a mai menționat Sabin Emilian Ceontea.

Candidatul PNL la Primăria Săcălaz, contestat.

Recent, noua conducere a PNL Timiş a trecut din nou peste dorinţele legitime ale membrilor Organizaţiei PNL Săcălaz, numind, prin aceleaşi metode, un alt preşedinte interimar de organizaţie şi un alt BPL. Au fost profund impresionaţi de faptul că viitorul candidat şi-a ,,luat”, sau i s-a dat bacalaureatul la 38 de ani(nu a prezentat poze cu colegii de clasă), dar definitorie a fost promisiunea acestuia că la această candidatură va saluta pe stradă patru persoane din zece, nu două din zece, ca la candidatura din anul 2000. Nu a contat relevant faptul că în toți acești patru ani nu a făcunt nimic pentru comunitate, nimic pentru PNL Săcălaz ! Cum să nu alegi un asemenea candidat! Ce ar trebui să facă acum votanţii PNL, acei oameni care au sprijinit acest partid, aşa cum este el, cu bune şi cu rele? În realitate, oamenii sunt cei care construiesc o organizaţie, un partid, aceşti oameni sunt votaţi datorită competenţelor lor, în ideea de a contribui la dezvoltarea comunităţii, a o ajuta cu proiectele necesare şi vitale (educaţie, electricitate, apă, gaz, canalizare, drumuri asfaltate etc.). Cu siguranţa că în viitor vor sprijini un primar care va face totul pentru a realiza şi va duce la bun sfârşit proiectele necesare comunei, care va reuşi să adune o echipă puternică în realizarea acestora“, a mai spus fostul președinte al PNL Săcălaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :