Șefi din Oltenia pentru afaceri americane și chinezești la Reșița?

1436

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a declarat, în mai multe rânduri, încă de la începutul mandatului său, dar și în campania electorală, că în viitor vede un municipiu din nou populat. În vremurile ei de glorie Reșița avea aproximativ 110.000 de locuitori dar, după 1990, în condițiile declinului economic, al unui anumit nivel al migrației, orașul s-a depopulat puternic. Ani de zile s-a vehiculat ideea că nu există locuri de muncă în municipiu dar, în timp, s-a constatat că, de fapt, nu prea există nici forță de muncă pentru virtualele afaceri care ar putea înflori în orașul de pe Bârzava. Iar când vorbea de repopulare, Ioan Popa se referea la faptul că Reșița ar putea redeveni atractivă pentru cei care vor dori să trăiască și să lucreze aici, așa cum era odinioară.

„Am identificat zonele frumoase cu care ne individualizăm și am inițiat discuții cu o agenție de marketing din Timișoara, a spus, cu mai multe ocazii, primarul Ioan Popa. Avem un bazin olimpic, cum nu e nici în Timișoara, Sala Polivalentă, Grădina Zoo, care este a treia din țară. Cu aceste valori și cu altele, pe care nu le mai numesc acum, construim o campanie și le mediatizăm mai mult, pentru a le arăta tinerilor din zonele limitrofe nouă ca și județ, din arcul subcarpatic, Gorj, Olt, Vâlcea. Încercăm să aducem tineri de acolo”, spune Ioan Popa.

Luând din context aceste afirmații, Ioan Popa devine ținta unor ironii, cum că tinerii nu vin aici pentru Grădina Zoo. Alți mucaliți susțin, potrivit unor bancuri populare, cum că e nevoie de olteni pentru a fi șefi la viitoarele investiții americane, germane sau chinezești, anunțate la Reșița.

Oricum ar fi, însă, Reșița are nevoie de mai multe acțiuni concertate, pentru a redeveni măcar în parte un pol de atractivitate economică. Municipiul și județul nu pot fi doar rezervații naturale, la nesfârșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.