Șefa Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu: „Supărat pe om, Dumnezeu a ales anul acesta…”

118350

Judecătoarea Adriana Stoicescu, șefa Tribunalului Timiș, a postat un text pe Facebook în care face o radiografie a societății actuale.

„Supărat pe om, Dumnezeu a ales anul acesta să nu îl viziteze de Paști.
De ce ar face-o?

De ani buni am transformat Crăciunul într-o petrecere cu rochițe roșii și scurte. O alergătură disperată după cadouri inutile, doar pentru a bifa încă o sărbătoare petrecută cum se cuvine, nu-i așa, în familie.
De cele mai multe ori, în spatele ușilor închise, dincolo de beculețe și ornamente, oamenii se regăsesc în aceeași minciună, pigmentată cu certuri, cu violență și ură. Sau multă, infinită, dureroasă indiferență.
Acolo nu e loc pentru El.

Paștele a devenit un necesar pretext al unor petreceri zgomotoase, cu și mai puține haine decât de Crăciun.
Dudui pline de pioșenie ne învață să ținem postul corect, să trăim cu Dumnezeu în suflet; apoi ne mărturisesc, pline de evlavie, clipind din genele false, cum vor petrece ele Sfintele Sărbători, în cluburi de fițe, cu șampanie de 2.000 de euro, după ce au dat o fugă să ia nițică Lumină, fără să le treacă măcar prin cap ce ar putea însemna asta.

Crăciun sau Paște, le-am transformat în orgii alimentare, cu mâncăruri udate din belșug cu alcool, totul culminând cu vizite la urgență sau un cuțit înfipt într-un comesean care ne-a furat, în urmă cu jde ani, caii de la bicicletă.

Printre mese întinse și pline, simbol de netăgăduit al fibrei creștine tradiționale, ne prefacem că înțelegem.
Că simțim.
Că trăim.

De ce ar mai veni?
De ce ne-ar mai crede?
Îl luăm în derâdere de sute de ani.
L-am scos din case și din școli.
L-am alungat și din biserici și am pus în locul Lui tarabe.
Ne folosim de El doar când ne e greu.
Îi batjocorim pe cei care cred. Credința este desuetă, iar lumea are azi alte preocupări și alți idoli.

De fapt, Și-a dat seama de mult că jucăm la cacealma.
A acceptat ca, în tot timpul ăsta, am trișat. E firea umană, Și-a spus.
A sperat mereu că vom înțelege, doar suntem creați după Chipul Său.
Dar, în final, a obosit, probabil să ne mai aștepte.

Să nu ne amăgim.
Virusul nu va schimba nimic.
Vom mai fi pioși o lună-două. Ne vom ruga mai abitir acum, pentru ca la anul, pe vremea asta, să râdem iar de cei care își fac cruce când trec pe lângă o biserică.

Vom mai fi darnici o lună-două, fără a uita, însă, să precizăm suma, că doar nu o să ratăm prilejul de a arăta cât de buni și generoși suntem.
Vom citi sau cel puțin vom posta coperți de cărți la modă.
La anul pe vremea asta vom fi iar la grătar și mici și bere și orice altceva pentru că, nu-i așa, cărțile sunt o pierdere de timp.

În timpul ăsta, supararea Lui e infinit mai mare decât a noastră.
E mult mai îndurerat decât noi acum.

Suferința Crucii se repetă iar și iar, fără ca cei pentru care a fost acolo să înțeleagă că nu putem exista fără El.

Ca dincolo de dogme și teorii, de doctrine și filozofii, singurul mare adevăr care va rămâne este imensa Lui iubire față de micile vietăți care se cred și se proclamă stăpânii Universului, care cred că pot muta munții și schimba cursul apelor, care cred că pot ajunge pe alte stele, dar care se prăbușesc ca un castel de cărți de joc în fața suferinței reale.

16 COMENTARII

 1. Da, o femeie adevarata. Mai mare dragu sa mergi in tribunal cand sti ca o persoana asa credincioasa te judeca. Parca era dinte pt dinte?

  Auzi tu declaratie facuta de o femeie care ar trebui sa fie impartiala si cu o viziune „legala” nu spirituala

 2. Un punct de vedere pertinent. Felicitări pentru articol și felicitări pentru gândirea curata, nepervertita. Îndrăznesc sa sper ca nu aveți dreptate legat de viitor, însă știu ca aveti

 3. Ce-L care ne iubește fără condiții nu poate fi supărat . EL va fi prezent și anul acesta de paști . Și modest va bate la ușa sufletului tău.

 4. daca toti magistratii din Romania ar gandii ca dumneavoastra ,am avea cu adevarat o justitie aproape corecta,dar nu se intampla asa,oameni ca dvs. nu depasesc procentul de 10 % din totalul magistratilor.Cu mult respect!

 5. Doamne trezeste-te, Te rugam frumos, pana nu e prea târziu, ai mila de români si fă să ne întoarcem fața spre Tine, ai mila de țara noastra scumpa Dumnezeule Atotputernic!!!
  Ridică Tu oameni cu frică de Tine, care sa îndemne poporul român la smerire, părăsirea păcatului, la a căuta Fața Ta si la rugăciune, ca să vindeci țara!!!!

 6. Este vai de noi daca oameni ca tanti judecatoarea nu poate gandi altceva.
  Ii respect meseria. Probabil ca este expert in acest domeniu dar cand vine vorba de credinta este o tuta.
  Nu are o pregatire minima in istoria acestei religii inventate printr-un furt al altei religii.
  Nu are cunostiinte minime de istorie sau biblie ( depinde pe care a citit-o dar clar nu ambele).
  Biblia nu reprezinta decat cunostiintele si moralitatea celor ce au scris textul si nimic mai mult. Orice om care a citit Biblia si are cunostiinte minime despre lumea in care traieste nu poate decat sa realizeze ca peste 95% din text nu este adevarat.
  Nu exista eveniment descris in biblie si care sa fie si adevarat dpdv istoric sau stiintific iar asta este clar.

  Daca ar sti si putin din istoria popoarelor importante in acea zona ar realiza ca o parte destul de importanta din text este INSPIRATA din basmele lor.
  Pacat ca un popor ca cel roman a ajuns la acest stadiu de (ne)educatie. Probabil ca saracia este tot de la zeul asta!?

  2020, sistem educational, informatie accesibila la orice ora si…noi credem in basme. Vai de noi ca popor! Am ajuns sa fim ultimii salbatici din lumea dezvoltata.

  • Fii liniștit, Florian, este loc și pentru tine. La bibliotecă, mă refer. Din ce scrii reiese foarte clar că, de fapt, îți faci autocritica. Te-aș ruga, spre comparație, să ne spui ce reprezintă Tora, scrierile budiste sau Coranul. Și să continui să ne explici contextul istoric în care acestea au apărut. Și mai ales, modalitatea prin care ai determinat tu procentul de adevăr din textul biblic. Așa, în două vorbe dacă poți, ca să te credem pe cuvânt. Știu că n-o să răspunzi, pe motivul care transpare din textul scris de tine, din care reiese clar că Nicoleta are mare dreptate.

  • Bietul de tine , domnule Florian , esti cu totul pirdut, furia ta este ca nu poti crede nimic . Ai spus: Vai de noi ca popor. am ajuns sa fim ultimii salbatici din Europa. Ai dreptate , la felul cum gandesti dumneata , dar iti doar un exemplu dimtr-o mie: Ai auzit de America , S.U.A., sigur ca ai auzit ,stii tu de ce este la stadiul acesta? pentru ca atunci cand s-a infiintat ca stat sa pus la baza principiile Sfintei Scripturi , de-a lungul anilor s-a bazat pe aceste principii , pe care un om care se crede ceva dar nu este de fapt nimic , le considera povesti, de aceea esti unde esti , iar America este America. Imi pare rau pentru dumneata dar dumneata ai ratat in viata chiar ceea ce este mai important.Dumnezeu sa te binecuvanteze.

 7. Un singur amendament: “De fapt, Și-a dat seama de mult că jucăm la cacealma.”. Corect ar fi: “De fapt, STIA de mult că jucăm la cacealma.” Noi nu L-am fi putut pacali niciodata 😉

 8. Bun,ia să ne arăți tu IPOCRITO ca renunți la pensia specială, ca doar nu ai nevoie nu? Tu ești o credincioasă. Sau doar stii să dai din clanta exact ca popii să convingi prostimea ca tu chiar meriți pensia specială ca tu esti…specială?

 9. Dar dv. ce stiti despre Dumnezeu, doamna JUDECATOARE? De unde, nu mai vine in vizita? Despre care D-zeu vorbiti? Al carei „carti sfinte”? Ce stiti despre „infailibilitatea bibliei? Care sunt cartile adaugate si care sunt scoase, de catre oameni, la canonul bibliei. Cum explicati versetele bibliei care spun despre Dumnezeuzeu ca manca, bea, obosea, se murdarea, ura, se razbuna, avea nevoie sa i se faca fum si miros de carne arsa, non stop, ca moare ca si oricare om, ca poruncea sa se omoare copii nevinovati? Incercati sa raspundeti la aceste intrebari inainte de a va lasa de justitie.

LĂSAȚI UN MESAJ