Ședință „de îndată” pentru aprobarea SF-ului unui nou stadion în Timișoara

143

Consilierii locali din Timișoara au fost convocați, de urgență, să se reunească pentru aprobarea studiului de fezabilitate pentru construirea stadionului pe structură metalică. Acesta va fi ridicat pe un teren de peste 52.000 de metri pătrați în zona Calea Buziașului.

Arena va ocupa 10.600 de metri pătrați din suprafață. ”În prezent, terenul studiat nu are o utilizare concretă și se constituie ca teren viran care prezintă vegetaţie spontană în interior. În partea de nord și vest, se regăsesc clădiri în care se desfașoară activitate economică, în partea de est se regăseşte un drum de acces, iar în partea de sud str. Calea Buziasului. (…) Stadionul propus va putea găzdui atât desfășurarea competiţiilor oficiale de fotbal, cât si pentru antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. Efectul pozitiv pe termen scurt ar fi de reprezentare la cel mai înalt nivel a echipelor locale de fotbal, de expunere internaţională a oraşului Timişoara, de dezvoltare a turismului sportiv în Timişoara, iar pe termen lung continuitatea proiectului de dezvoltare a fotbalului timişorean pe toate nivelurile de reprezentare, de la copii până la seniori”, aflăm din proiectul de hotărâre.

Pe teren va fi amenajat și un parc, pentru că spațiul verde este deficitar în zonă. ”Deoarece în zonă nu se găsesc zone verzi amenajate, destinaţia de agrement se completeaza prin amenajarea unei zone verzi, amenajată tip parc, cât și a mai multor parcări. Realizarea acestora va susţine inclusiv nevoile populaţiei care lociuesc și își desfășoară activitatea profesională în zonă”, mai aflăm din documentele primăriei.

Valoarea investiției se ridică la 113,2 milioane de lei și va dura 12 luni până când va fi gata stadionul. Bineînțeles, munca va începe după licitația pentru desemnarea unui constructor.

LĂSAȚI UN MESAJ