Secțiile de votare sunt deschise și în vestul țării! Cetățenii din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, așteptați la vot

444

Duminică dimineața, secțiile de votare s-au deschis în cele 49 de localități din 32 de județe din țară, în care au loc alegeri locale parțiale pentru funcția de primar.

În vestul României, alegerile se desfășoară în localitățile Denta (județul Timiș), Lăpușnicu Mare (județul Caraș Severin), Lupeni și Sălașu Mare (județul Hunedoara)

Votarea a început la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00. Dacă în secția de votare la ora 21.00 se mai află persoane care vor să voteze, acestea vor fi lăsate să-și exprime opțiunea și după această oră.

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz.

Alegătorii pot vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea și unde sunt înscriși în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.

Cetățenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-și exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate.

Accesul alegătorilor în sala de votare are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor. Fiecare alegător prezintă actul de identitate operatorului de calculator al biroului electoral al secției de votare, care înscrie codul numeric personal al alegătorului în sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ