Secții în carantină la un spital județean din vestul țării, unde au fost confirmate cazuri de gripă

440

Secţiile în care sunt internaţi copii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Arad sunt în carantină, începând de joi, pe fondul confirmării unor cazuri de gripă în judeţ, în timp ce celelalte secţii au restricţii de acces pentru vizitatori. Până joi, în Arad au fost confirmate patru cazuri de gripă, în timp ce numărul virozelor a crescut cu 30 la sută în două săptămâni.

Conducerea SCJU Arad a decis să nu mai permită accesul vizitatorilor în toate secţiile pentru copii, acestea fiind în carantină din cauza cazurilor de gripă confirmate în judeţ, pentru protejarea pacienţilor.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Simina Roz, a declarat, joi, pentru News.ro, că accesul în cadrul secţiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II şi Obstretică-Ginecologie este strict interzis.

”În toate celelalte secţii, pentru evitarea unui eveniment epidemiologic, se impun restricţii de acces. Pacienţii vor putea fi vizitaţi de maximum unu sau doi aparţinători pentru cel mult 15 minute. De asemenea, se reduce şi timpul de vizită la doar o oră pe zi, între orele 16 şi 17”, a declarat Simina Roz.

În mod obişnuit, în timpul săptămânii programul de vizite era de cinci ore, iar în weekend, de zece ore.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Arad, patru cazuri de gripă au fost confirmate, în ultimele zile, prin analize efectuate la Institutul Cantacuzino. Niciunul dintre cei infectaţi nu fusese vaccinat.

sursa: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ