Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase este plină. Virgil Musta: „Zilnic, avem ambulanțe care ne aduc 30 de pacienți, pentru evaluare”

  718

  Secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara este plină, iar numărul de locuri disponibil pentru cei care nu au forme atât de grave în urma infectării cu coronavirus este și el din ce în ce mai redus.

  Șeful secției, medicul Virgil Musta, explică situația: „Nu mai avem resurse, locuri, pentru a primit toți oamenii. Avem 5 locuri pe secție, dintre care cu oxigen doar două. Putem primi, astfel, doar forme mai ușoare. Terpia Intensivă este plină, la fel se întâmplă și la spitalul CFR, astfel că dacă e nevoie să primim pacienți care au nevoie de oxigen, ne confruntăm cu o problemă”.

  Virgil Musta a spus, la Radio Timișoara, că oamenilor cărora li se propune internarea refuză, în prima instanță, acest lucru, dar ajung înapoi la spital, cu o formă mult mai gravă a bolii, lucru ce a dus la aglomerarea secției de terapie intensivă. „În fiecare zi vin salvările cu 30-40 de oameni să îi evaluăm. Și lumea e nemulțumită că se stă la coadă. Păi vin toți deodată, nu avem cum să grăbim procesul, dacă vrem să fim corecți! Toată lumea se plânge, nimeni nu ia nicio măsură, sau nu respectă regulile care se impun. Mă deranjează pentru că există persoane cărora le propunem internarea, acestea refuză, dar apoi se întorc la spital cu o formă și mai gravă a bolii și necesită terapie intensivă, iar noi căutăm, cumva, să facem loc. Repet, nu e de glumit în această situație!”, avertizează Musta.

  Cu toatea acestea, șeful secției de boli infecțioase de la spitalul “Victor Babeș” consideră că, în ciuda numărului mare de cazuri raportate în această perioadă, revenirea la starea de urgență nu este o soluție.

  LĂSAȚI UN MESAJ