20.4 C
Timișoara
sâmbătă 25 mai 2024

Seară specială de poezie, la Timișoara, sub egida Cenaclului ,,Pavel Dan”

Cenaclul ,,Pavel Dan” vă invită să participaţi joi, 25 mai la o seară bogată și specială de poezie ce se va desfășura în două momente și locații diferite :

– La ora 18,oo, în cadrul întâlnirii de atelier literar, la Casa Studenților, vor citi poezie: DELIA COSTEA și CRISTIAN CĂLIMAN.

Moderator: Eugen Bunaru ; Coordonare online: Ionuț Manea

– Începând cu ora 21,oo, suntem invitați la SPECTACOL STRADAL DE POEZIE Balcoolaurul și gladiautorii ce se va desfășura în amfiteatrul din Piața Sf. Gheorghe

Scenariu și regia artistică: Sabin Popescu după volumul Cuprins sau Un Fel de Imperiu – o antologie a Cenaclului ,,Pavel Dan” de Eugen Bunaru.

,,Premiera spectacolului are loc cu prilejul celei de-a 65-a aniversări a Cenaclului Pavel Dan al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, un cenaclu legat organic de Facultateade Litere timișoreană.”

Pt. detalii, vă oferim, mai jos, comunicatul oficial postat pe internet:

”Dacă sunteți în căutarea unei experiențe artistice autentice și unice, atunci sunteți invitați la un spectacol stradal de poezie: „Balcoolaurul și gladiautorii”. Pe data de 25 mai, începând cu ora 21:00, Piața Sf. Gheorghe din Timișoara se va transforma într-un spațiu al artei și culturii, unde poezia și arta stradală se vor îmbina într-un mod spectaculos.

Spectacolul stradal de poezie este realizat după volumul Cuprins: Cenaclul ,,Pavel Dan”,

o antologie de Eugen Bunaru.

Dorim să captăm spiritului timișorean în imaginea scenică a boemei literare locale, văzută într-o triplă perspectivă – a dramei biografice, a comediei sociale și a inefabilului poetic. Premiera spectacolului are loc cu prilejul celei de-a 65-a aniversări a Cenaclului Pavel Dan al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, un cenaclu legat organic de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT.

Interpreți: Bogdan Spiridon, 13 studenți-actori.

Light design: Florian Putere.

Sound design: Sebastian Hamburger.

Concept costumație: Gabriela Strugari.

Scenariu și regia artistică: Sabin Popescu.

Dacă sunteți curioși să descoperiți noi forme de exprimare artistică, acest eveniment este pentru voi!

Acest eveniment are un caracter interdisciplinar, fiind o colaborare între Facultatea de Muzică și Teatru și Facultatea de Litere, alături de specialiști din domeniul teatrului. De asemenea, este implicat cel mai longeviv cenaclu literar din țară, Cenaclul „Pavel Dan”.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. See less”

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nume greu din PSD crede că Mircea Geoană ar putea intra în finala pentru președinția României

Sociologul Vasile Dîncu (PSD) a explicat, sâmbătă, că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai...

Tronsonul Margina-Holdea se pare că totuși va avea un final fericit

Dacă nu ar afecta sute de mii de călători ce ar dori să folosescă nestingheriți Autostrada A1, cei 10 kilometri lipsă de la Margina...

Citește și :