Se votează bugetul Timişoarei! Din aprilie, Primăria va funcţiona normal

139

Bugetul Timişoarei va fi aprobat abia vineri, la şedinţa extraordinară la care sunt chemaţi toţi cei 27 de consilieri locali. Primarul oraşului a emis ordinul pentru convocarea plenului, vineri, de la ora 14:00. Bugetul de anul acesta este de 1,4 miliarde de lei.

Aleşii nu vor dezbate în plen doar bugetul, la care consilierii diferitelor partide politice pot să aducă amendamente, pe listă mai sunt şi alte 27 de proiecte ce necesită aprobarea aleşilor.

Unele proiecte vizează reabilitări de blocuri, unul este legat de bugetul RATT pentru anul în curs şi se va acorda şi un titlu de cetăţean de onoare pentru Nicolae Budişan.

Sunt şi câteva proiecte de patrimoniu care trebuie aprobate. Există 4 proiecte care vor intra în plenul Consiliului Local Timişoara şi care vizează neexercitarea dreptului de preemţiune asupra cumpărării acestora. Printre ele se numără şi imobilul de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 26. Adică exact clădirea unde a funcţionat Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal, retrocedată foştilor proprietari. Deţinătorii cer 850.000 de euro pentru mai bine de 1.500 metri pătraţi.

Mai sunt şi alte 3 case, toate în zonă de protecţie istorică, pe care Primăria Timişoara nu le vrea. Este vorba despre un imobil de pe strada Memorandumului, nr 31, care constă în 2 apartamente şi magazie, scos la vânzare cu 150.000 de euro. Cel de-al doilea prevede vânzarea, cu 222.000 de euro, a unei case (etaj, parter, SAD) de pe str. Pacha, nr 10. Şi tot în plen va intra şi intenţia de înstrăinare a unei clădiri de pe bulevardul Gheorghe Lazăr, cu 163.800 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.