Se va protesta în veșminte albe și în liniște la Ride of silence

80

O realitate tristă, chiar dacă este ascunsă rămâne tot realitate. Pe șosele se moare. Nici bicicliștii nu scapă ușor. Ba poate chiar sunt victime mai vulnerabile decât alți participanți la trafic. Pentru a accentua o situație de fapt ce nu poate fi tolerată de câțiva se protestează în liniște.

Marșul tăcerii este un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic, organizat, la nivel mondial, în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. În anul 2018, bicicliști din 373 de locații, din 20 de țări, de pe 7 continente au luat parte la acest eveniment.

Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusurile orare de pe glob. Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, în semn de respect pentru biciliștii plecați dintre noi.
De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet – tăcerea este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.

Locul întâlnirii: Casa Verde pentru Biciclete (pe Platforma Timco). Ora întâlnirii: 18.30. Ora plecării: 19.00. Anul acesta împlinesc 17 ani de la prima ediție a evenimentului „Marșul Tăcerii/Ride of silence” care a avut loc în White Rock Lake, Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.